2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-12-04 12:56:37

Danke schön, auf wiedersehn!

Hétfőn tartották, a határvédelmi feladatok műszaki munkálataiban részt vevő osztrák katonák búcsúztató ünnepségét. 2016 novemberében érkezett Magyarországra az Osztrák Haderő műszaki kontingense, amely részt vett többek közt a Határvédelmi Bázisok építésében is.

Danke schön, auf wiedersehn!

2016 novemberében érkezett Magyarországra az Osztrák Haderő műszaki kontingense, amely részt vett a Határvédelmi Bázisok építésében, bekötő- és megközelítési utak építésével, karbantartásával és szállítással járultak hozzá a magyarországi határvédelmi feladatokhoz.

Danke schön, auf wiedersehn!

Az Osztrák Haderő kontingense alapvetően műszaki feladatok ellátásában segítette a rendőrség és honvédség munkáját a magyar-szerb határ mentén. Munkájukat a Magyar Honvédség 37. műszaki ezrede irányította és koordinálta, az 5-ös dandár a befogadó nemzeti támogatásért volt felelős.

Danke schön, auf wiedersehn!

"Megpróbáltunk olyan körülményeket teremteni osztrák barátainknak, hogy otthon érezzék magukat. Itt létük alatt, több mint 10 km utat építettek és mindemellett részt vettek a teljes logisztikai támogatásban, ahol több mint 100 ezer kilométer utat tettek meg. A legfontosabb, hogy az osztrák katonák, a magyar katonákkal és rendőrökkel együtt dolgoztak azon, hogy meggátolják az Európát fenyegető illegális migrációs hullámot." - mondta dr. Ruszin Romulusz, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a beszédében.

Danke schön, auf wiedersehn!

Volkman Ertl ezredes, az Osztrák kontingens parancsnoka elmondta, hogy alapvetően a feladatuk három hónapra szólt Schengen külső határain, ami a Magyar Kormány kérésére az idei év végéig lett meghosszabbítva. Ez alatt az idő alatt többek közt 5 különböző területen foglalkozott a kontingens a magyar-szerb határ mentén zúzottköves utak építésével. Ennek hála a magyar hadsereg többet tudott összpontosítani a határvédelmi feladatokra.

Danke schön, auf wiedersehn!

A jelenleg 56-fős kontingens tagjai feladatuk elvégzése után a családjuk körében tölthetik így az ünnepeket. Munkájuknak hála, pedig mi magyarok is nagyobb biztonságban élvezhetjük a béke és szeretet ünnepét otthonainkban. Danke schön, auf wiedersehn! Köszönjük, a viszontlátásra!

Danke schön, auf wiedersehn!

n.j.