2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Tiszta / 1°C
p / 2°C
szo / 5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2018-01-08 14:40:54

Czirbus: Jó szövetségese a kormány Makónak

- Ekkora állam támogatásban még sohasem részesült Makó, mint az elmúlt év végén - fejtette ki hétfőn Czirbus Gábor. A Fidesz helyi alapszervezetének elnöke hozzátette: a kormány jó szövetségese a városnak.

Czirbus: Jó szövetségese a kormány Makónak

A Grand Hotel Glorius elé várta a sajtó képviselőit hétfőn Czirbus Gábor. A helyi Fidesz alapszervezetének az elnöke azért választotta ezt a helyszínt a sajtótájékoztatójának, mert amikor 2014-ben Orbán Viktor a városba látogatott, itt ígérte meg a makóiaknak: összesen közel 20 milliárd forint érkezik majd ebben a ciklusban a Maros-parti településre.

Czirbus: Jó szövetségese a kormány Makónak

Czirbus Gábor

- A miniszterelnök nem csupán beváltotta az ígéretét, hanem jóval több támogatás, majd 25 milliárd forint érkezett eddig Makóra - kezdte Czirbus Gábor. A pártelnök elmondta: a jelenlegi kormány kiemelt figyelmet fordít Makóra, s azon belül a makoveczi hagyaték ápolására. Ennek a programnak a zászlóshajója a Hagymatikum. A Kossuth-díjas építész, Makovecz Imre jóval nagyyobb fürdőt tervezett, mint amekkora megépült. Most azonban a kormány döntése alapján teljes lehet a Hagymatikum, vagyis 9,5 milliárd állami támogatásból befejezhetik a Fürdők templomát.

Czirbus: Jó szövetségese a kormány Makónak

- A 2014-es választási programunk részletesen tartalmazza, milyen beruházásokat kívánunk megvalósítani, ha fellapozom ezt a kiadványt, akkor jól látszik, hogy folyamatosan meg is csináljuk ezeket - mutatta a média munkatársainak a programfüzetet Czirbus Gábor. A pártelnök úgy véli: a kormánnyal folytatott közös munkának meg lesz a gyümölcse, amelyet minden makói magáénak tudhat.

Czirbus: Jó szövetségese a kormány Makónak

Czirbus Gábor röviden arról is beszélt: miszerint annak ellenére is fejlődik a város, hogy az ellenzéki politikusok ebben nem partnerei a városvezetésnek. - Erre sajnos nagyon jó példa volt a hagymatikumi bővítés, melyet nem szavaztak meg a testületi ülésen - emelte ki a Fidesz helyi vezetője.

Czirbus: Jó szövetségese a kormány Makónak

Munkatársunktól. K.