2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-01-11 11:41:32

Csúszós makói tesi óra

Egyre több makói iskola használja ki, hogy van a városban jégpálya, s ott tartja a mindennapos testnevelés óráit. Szerdán délelőtt a József Attila Gimnázium kilencedik évfolyamosai vették birtokba a jeget. Kozák István tanártól megtudtuk, a helyi diákok nagy többsége már egészen kicsi kora óta tud korcsolyázni.

Csúszós makói tesi óra

Lassan elmondható, hogy Makó korcsolyás város is lesz, hisz az a tapasztalat, hogy egyre többen tanulják meg ezt a szép téli sportot. Ez elsősorban annak is köszönhető, hogy egy kiváló jégpálya működik már esztendők óta a központban. Ezt szervezetten is kihasználják a helyiek, főleg az iskolák, hiszen egyre több oktatási intézményből érkeznek tanítási időben diákok, hogy a mindennnapos testnevelés keretében itt csúszkáljanak.

Csúszós makói tesi óra

Szerdán délelőtt a József Attila Gimnázium kilencedik évfolyamosai csatoltak szereléket a lábukra és hódították meg a jeget. - Egy-egy osztályt egy idényben úgy 3-4 alkalommal tudunk ide kihozni, erre azért is nagy szükség van, mert így tehermentesíteni tudjuk a sportcsarnokot - árulta el Kozák István, a JAG testnevelő tanára. A pedagógusnak ez a negyvenedik tanéve, több száz diáknak mutatta már meg a különféle sportágak szépségeit.

Csúszós makói tesi óra

- Az a tapasztalatom, hogy a gyerekek jelentős része már egészen kicsi korában megtanul korcsolyázni, így a jeges tesi órákon csak gyakorolniuk kell - folytatta a tanár. Kozák István elmondta: ő egykoron tavon sajátította el az alapokat, aztán a testnevelési főiskolán mélyítette el ezen irányú tudását. Ugyanis a TF-en korábban volt úgynevezett téli tábor, ahol többek között a korcsolya is előtérbe került. - Sajnos szereztem egy kis sérülést, így most nem követhettem a diákjaimat a jégre, nemsokára sítáborba megyek, ezért vigyáznom kell most még magamra - tette hozzá mosolyogva Kozák István.

Csúszós makói tesi óra

Gilinger Boglárka is azon jagosok között van, aki már régóta tud korcsoláyzni. - Mindössze 4 esztendős voltam, mikor először húztam a lábamra görkorit, amit hat évvel később követett a korcsolya, úgy vélem, könnyebb dolgom volt a jégen, hiszen az alapok egy részét megtanultam az aszfalton - vélekedett a gimnázium humán szakos diákja. Boglárkát, illetve az öccsét is az édesapjuk tanította meg korcsolyázni. A diáklány nem csupán az osztálytársaival, hanem a családjával és a barátaival is igen sokszor kijár a jégpályára, hiszen nem csupán kellemes itt a mozgás, hanem egyben jó móka is.

Csúszós makói tesi óra

Munkatársunktól. K.