2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-04-13 11:36:36

Csupa szív a VargaBalett

A Rádió 7 csütörtöki Napraforgójában a makói VargaBalett Táncműhely Egyesület mindennapjaiba nyerhettünk bepillantást. Varga József, az egyesület vezetője és a növendékek, Farkas Panna, Nagy Borsika és Sonkovits Anna elmondásaiból érződött, hogy egy igazi közösséget alkot a tánciskola.

Csupa szív a VargaBalett

Varga József Dömötör díjas táncművész, Nívó díjas táncpedagógus alapításával egy olyan műhely jöhetett létre, ahol az óvodástól az iskolásig minden gyermek megszeretheti a mozgást, a táncot. A céljuk nem az, hogy mindenkiből balett művészt neveljenek, hanem hogy tartást, kiállást adjanak nekik, emellett a táncon keresztül kultúrafogyasztó, színházba járó, művészetszerető fiatal felnőtteket neveljenek ki.

Csupa szív a VargaBalett

Varga József

A VargaBalett Táncműhely Egyesület bemutatkozó filmjét alább tekintheti meg:

(Forrás: vargabalett.hu)

A három központban (Makó, Szeged, Hódmezővásárhely) több mint 200 kisdiákot oktatnak a kiváló táncpedagógusok, Varga József mellett két kollégája, Szalai Alexa Rita és László Lívia, a Szegedi Nemzeti Színház táncművészei. Emellett rendszeresen hívják meg vendégoktatóként a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Kortárs Balett művészeit – tudtuk meg Varga Józseftől, a VargaBalett Táncműhely Egyesület vezetőjétől.

Csupa szív a VargaBalett

Nagy Borsika

Jelenleg is számtalan országos fesztiválra készülnek a diákok és a pedagógusok is, illetve gőzerővel zajlanak a próbák a június 6-i évadzáró előadásra is, amelyet a Szegedi Nemzeti Színházban rendeznek meg. A nyáron sem kell azonban tánc nélkül maradnia a gyerekeknek, hiszen táborokat is szervez az egyesület. Az egyik egy intenzív nyári tánckurzus, emellett egy színjátszó táborba is jelentkezhetnek az érdeklődök.

Csupa szív a VargaBalett

Így örültek, bíztatták egymást a lányok egy-egy beszélgetős blokk végén.

A műsor vendége volt a növendékek közül Farkas Panna, Nagy Borsika és Sonkovits Anna. Mindhárom lány 7-8 éve tanul táncolni, és nagyratörő terveket fogalmaztak meg magukban.

Csupa szív a VargaBalett

Farkas Panna

Panna felvételt nyert a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium táncszakára.

Csupa szív a VargaBalett

Sonkovits Anna

Míg Borsika és Anna a közel jövőben fognak felvételizni a Magyar Táncművészeti Főiskolára. A beszélgetésből kiderült, hogy a táncon, a mozgáson kívül rengeteg élménnyel gazdagodtak már eddig is a tánciskolában.

Csupa szív a VargaBalett

A tanárokkal, a diáktársakkal nagyon szeretnek együtt lenni, szinte baráti közösségként lehet rájuk tekinteni. Emellett természetesen a tánctudásukat is eljuttathatják az oktatóknak, illetve saját szorgalmuknak köszönhetően a legmagasabb szintre.

ÉR.