2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-03-16 17:41:00

Csökkentik az építményadót Vásárhelyen

Csökken a magánszemélyek építményadója Vásárhelyen. Erről döntött Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város képviselő-testülete, csütörtöki rendkívüli ülésén. Ezt Hegedűs Zoltán alpolgármester és Cseri Tamás önkormányzati képviselő jelentette be, sajtótájékoztató keretében.

Csökkentik az építményadót Vásárhelyen

Hódmezővásárhelyen rendszeresen megkérdezik a város lakosságát arról, hogy ők hogyan vélekednek azokkal a döntésekkel kapcsolatban, amik a Városházán születnek. Ennek több formája is van: konzultációk, lakossági fórumok, fogadóórák, ahol sok visszajelzést kapnak az önkormányzati képviselők. A tavaszi lakossági fórumon sok visszajelzés érkezett a magánszemélyek építményadójának emeléséről. Az alpolgármester megköszönte ezeket a visszajelzéseket, melyek arról szóltak, hogy az emelés mértéke ne legyen ilyen magas.

Csökkentik az építményadót Vásárhelyen

„Az elmúlt hat esztendőben a magánszemélyek építményadója nem változott, nem emelkedett. Ez elképzelhető, hogy egy hibás döntés volt. Hiszen ha az elmúlt években, akár az infláció mértékében emelkedett volna, talán most ez a helyzet nem alakult volna ki. Polgármester úr meghallgatva a véleményeket, áttekintette Hódmezővásárhely lehetőségeit.  Az első negyedéves vállalkozói adóbevétel befizetések előjelzése alapján, rekordösszegű adóbevétel várható 2017-ben, és soha ennyi vállalkozói adóelőleget nem fizettek hódmezővásárhelyi vállalkozások, mint amit eddig befizettek. Ez pedig fedezetet nyújthat egy adócsökkentésre, amely a magánszemélyek építményadóját érinti” – mondta el Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Csökkentik az építményadót Vásárhelyen

Az építményadó csökkentésének mértékét Cseri Tamás önkormányzati képviselő ismertette. Az év elejétől átlagban 30%-os emelkedést, átlag 15%-ra módosították. Így, egy 50%-os csökkentésről döntöttek a csütörtöki rendkívüli ülésen. Az adócsökkentés a következőképpen alakul: 1-60 négyzetméterig 6%-kal, 61-80 négyzetméterig 10%-kal, 80-100 négyzetméterig 26%-kal, 100-120 négyzetméterig 28%-kal, 121-150 négyzetméterig 20%-kal, 151 négyzetméter felett pedig 4%-kal csökkentették az adót.

 

RV