2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-10-07 15:11:45

Csoda-móka Grimm-Busz módra

A szegedi Grimm-Busz Színház szórakoztatta a gyerekeket Hódmezővásárhelyen, a Németh László Városi Könyvtárban szombaton a Csodálatos lámpás című produkcióval.

Csoda-móka Grimm-Busz módra

Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a Grimm-Busz Színház előadását, hiszen minden adott volt a felhőtlen kikapcsolódáshoz. Egy öreg, kedves néni, akiről kiderül, hogy boszorkány, egy csodalámpa, humor, tánc és zene.

Csoda-móka Grimm-Busz módra

A történet szerint az öreg katona húsz esztendei szolgálat után elmegy a királyhoz, hogy kikérje az őt megillető obsitot. A király azonban szóba se áll vele. A gőgös királylány kegyeskedik meghallgatni őt, de végül üres kézzel zavarja el. A vén baka szomorúan indul útnak, mikor találkozik egy nénikével, aki szállást ígér neki, ha cserébe felhoz a kútból egy ócska lámpást. A néniről kiderül, hogy boszorkány, a lámpásról pedig, hogy igazi csodálatos lámpás, melyben egy fekete ember lakik, aki mindenben segíti gazdáját.

Csoda-móka Grimm-Busz módra

A Grimm-Busz Színház 1999-ben alakult,számtalan faluban, városban, óvodában, iskolában, művelődési házban, céges rendezvényen lépett fel. A társulatuk fő célja a gyermekek szórakoztatása mellett a kicsik jó irányba terelése is. A jó és a rossz szembeállításával, a konfliktusok gerjesztésével és azok megoldásával, a karakter-fejlődés ábrázolásával igyekeznek helyes utat mutatni a közönségüknek.

A Grimm-Busz művészei a gyerekeket is bevonták a produkcióba, akik lelkesen jelentkeztek "statisztának".

Csoda-móka Grimm-Busz módra

A műsort az Országos Könyvtári Napok keretein belül szervezték meg, holnap (vasárnap) kézművesfoglalkozásokkal, könyvvásárral, könyvtári túrával várják az érdeklődőket 9-13 óráig a Németh László Városi Könyvtárban.

Csoda-móka Grimm-Busz módra

Ács Helga