2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-05-19 10:43:05

Csillagok a makói fürdő falán

Élményfürdő kategóriában öt, gyógyfürdőként pedig négy csillagos besorolást kapott a Hagymatikum. Ennek a két fontos védjegynek az elnyerése kapcsán a helyszínen pénteken tartott sajtótájékoztatót Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke és Weszelyné Véghseő Henriett Mária települési képviselő.

Csillagok a makói fürdő falán

A makói Hagymatikum öt esztendős működése során egyre népszerűbb mind a helyi, mind a magyar, illetve a külföldi vendégek körében is. Most nem csupán a látogatók, hanem a szakma is elismerte a létesítményben folyó munkát, szolgáltatások magas színvonalát. Két fontos nemzeti védjegyet nyert el a fürdő. Ennek a részleteit pénteken a helyszínen Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke és Weszelyné Véghseő Henriett Mária települési képviselő ismertette.

Csillagok a makói fürdő falán

Élményfürdő kategóriában öt, gyógyfürdőként pedig négy csillagos besorolást kapott a Hagymatikum. - A fürdők nemzeti tanúsító védjegye megkülönböztet, hiteles információkat nyújt a látogatók számára, ez a minősítés 2014 óta elérhető és 5 esztendeig érvényes - sorolta Weszelyné Véghseő Henriett Mária. A képviselő kiemelte: a védjegy tulajdonosa a magyar állam, s a belőle származó oltalmi jogok gyakorlója pedig a turizmust felügyelő nemzeti fejlesztési miniszter. Ezek a csillagok garanciát biztosítanak a szolgáltatások magas minőségére, illetve megfelelnek a szakmai elvárásoknak.

Csillagok a makói fürdő falán

Weszelyné Véghseő Henriett Mária nem csupán települési képviselőként, hanem magánszemélyként is sokat megfordul családjával a Hagymatikumban. Ezen alkalmakkal szerzett tapasztalairól is beszámolt, melynek részleteit itt találja:

Csillagok a makói fürdő falán

Csillagok a makói fürdő falán

- Magyarországon eddig 21 fürdő viselhette ezt a védjegyet, most ez az szám újabb tízzel bővült, köztük a makóival - vette át a szót Gergely Gábor. A zrt. igazgatóságánek elnöke elmondta: ennek köszönhetően a főbejárat melletti falra felszerelhették azt a két táblát, mely erről tájékoztatja a létesítménybe lépőket. A minősítés kiérdemlése, valamint a maga a bírálás sem volt egyszerű feladat. De pontosan hogyan is zajlik ez a munka, azt Gergely Gábortól itt hallja:

Csillagok a makói fürdő falán

Csillagok a makói fürdő falán

Munkatársunktól. K.