2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2018-02-10 13:03:20

Csapatmunka és önkéntesség már 97 éve

97. születésnapját ünnepelte Hódmezővásárhelyen a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, szombaton. A szervezet fő célja, hogy a humanitárius értékek mentén, igazi értékteremtő közösséget teremtsenek, életképet adjanak a fiatalok számára.

Csapatmunka és önkéntesség már 97 éve

A Magyar Vöröskereszt mozgalom 1921. február 9. óta működő ifjúsági tagozatának tagja szombaton ünnepelték a szervezet alapításának 97. születésnapját. Ez alkalomból az ország különböző pontjairól érkeztek fiatalok Hódmezővásárhelyre, hogy különböző játékos feladatokkal, csoportokra bontva tanuljanak és szórakozzanak együtt.

Csapatmunka és önkéntesség már 97 éve

Kormos Ádám, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke elmondta, hogy 36 ezer tagja van a szervezetnek, amiből 3-4 ezer aktív önkéntes résztvesz a napi tevékenységekben is.

„Elsősorban az elsősegélynyújtás a fő tevékenységi körünk, de ezen felül még van csecsemőgondozás HIV/AIDS prevenció, valamint szervezünk különböző tudásanyag megszerzésére alkalmas táborokat is” – mondta Kormos. Hozzátette: a hódmezővásárhelyi területi szervezet nyert egy pályázatot, ahol különböző közösségi programokat lehet szervezni, de van hagyománya régiós szinten is, hogy a szervezet nagyobb rendezvényeket tart Csongrád megyében.

Csapatmunka és önkéntesség már 97 éve

Herpai Ildikó, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Dél-alföldi régiójának vezetője tájékoztatott, hogy tavaly a megyei elsősegélynyújtó versenyt is Hódmezővásárhelyen rendezték és a pozitív élmények miatt tértek vissza a városba ünnepelni.

„Az ország egész területéről jönnek ide önkéntesek, akiknek bemutatjuk a Life Skills programot, amely során a társadalom aktívabb tagjainak szükséges képességeket sajátíthatnak el. A lényeg az, hogy minél többet nevessünk, minél jobban érezzük magunkat. Két csoportban fog a 40 fiatal, játékos keretek közt együtt dolgozni” – mondta Ildikó.

Csapatmunka és önkéntesség már 97 éve

A csoportok elosztása után Kormos Ádám meggyújtotta a szervezetet első elnökének, dr. Vitéz Simon Elemének emlékére kihelyezett gyertyát. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt honosította meg Magyarországon az Anyák napját, ugyanis ők kezdeményezték először, így 1925 óta minden május első vasárnapján nekik köszönhetően ünnepeljük az édesanyákat.

Csapatmunka és önkéntesség már 97 éve

n.j.