2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-12-21 16:07:20

Csak egy kis plusz kellett volna

A negyedik negyedre is tartogatott izgalmakat a Vásárhely-Pécs NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Végül Szabó Péter 31 pontja ellenére is a báranyaiak örülhettek, miután az utolsó percekben sem remegett meg a keze a Juhász Olivér által dirigált fiataloknak. A Kosársulinak ezúttal sem ment túl jól a játék, így egyelőre várat magára a negyedik siker a bajnokságban.

Csak egy kis plusz kellett volna

Nem voltak megilletődve a meccs elején a pécsi fiatalok, Bíró két hármast szórt, amire Vas válaszolt. (5-8) Ekkor még nem is volt olyan rossz a helyzet mint azután, hogy további három trojkát zúdítottak be a vendégek, Utasi edző rögtön időt is kért 9-19-nél. Szerencsére jól sikerült az ébresztés a Vásárhelynél: Molnár és Szabó góljaival háromra csökkent a differencia.

Érdekes támadási formát választottak a hazaiak a pécsi zóna ellen, többször jégkorong-mérkőzésen látható, emberelőnyös helyzetben alkalmazott módszerrel, körbe állták a hármas vonalat, majd hosszú passzjátékot követően tüzeltek. Ez azonban arra volt csak elég, hogy ne húzzanak elé a feketék. (34-40) Majd újabb csiki-csuki jött, de Szabó vezetésével ismét háromra jött fel a Csongrád megyei gárda a nagyszünetre.

Tovább robotoltak a baranyaiak, akik a harmadik negyed első perceiben ziccerekkel operáltak. Sajnos ez az időszak sem a kék-sárgákról szólt, akik folyamatosan futottak az eredmény után, míg a másik oldalon Krnjajski, Dragasevic és Bíró is remekelt. (52-62) Ismét területvédekezésre álltak a fekete mezesek, amit Szabó lőtt át a hármas vonalon túlról többször, mellé Béres zárkózott fel. 69-65-re jött fel a Hódmezővásárhely, de csak átmenetileg, a pécsiek ugyanis megint offenzívába kezdtek, mellyel 10 pontos előnyre tettek szert a zárójátékrészre.

Fel volt tehát adva a lecke a Kosársulinak, ezért agresszív és zavaró védekezésre állt át a gárda, ami ugyan bevált, de a támadó térfélen nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna. Vas és Molnár vitte ekkor hátán az együttest, de riválisaik sem tétlenkedtek, állandósulni látszott Krnjajskiék 5-6 pontos vezetése, de 81-81-nél utolérték őket Gajic-ék, akiknek bejött a pörgős védekezési szisztéma. Végül azonban a tehetségekkel tele tűzdelt PVSK bírta jobban idekekkel, Popgyákunik hárompontosa után már lehetett tudni, hogy övék lesz a győzelem. Vásárhely-Pécs

Vásárhelyi Kosársuli – PVSK-Kronosz Kiadó 89-98 (24-27, 21-21, 24-31, 20-19)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Kovács, Radnóti és Lövész.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 300 néző.
Kosársuli: SZABÓ 31/15, Bálint -, Molnár 12, Vas 13/9, Gajic 18.
Csere: Horváth 2, Szarka -, BÉRES 10/3, Kun 3/3.
Edző: Utasi Gábor
Pécs: DRAGASEVIC 20/12, BÍRÓ 17/6, KRNJAJSKI 19/6, POPGYÁKUNIK 17/9, Kővágó-Laska 12.
Csere: Benke 6, Riskó 4, Berkics 3/3.
Edző: Juhász Olivér

Utasi Gábor: „Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a Pécs ellen még hazai pályán sem. Az ellenfél fiatal játékosai ezt teljes mértékben igazolták is. Hiába dobtunk jó százalékkal, és büntetőztünk hibátlanul, ma este ez kevés volt. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Forrás: Martonosi János, Kosársuli sajtófőnök
Fotó: Varga Franciska