2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-11-08 18:22:08

Céget is alapítottak a nyílt napon

Buliszervíz Kft., Candyland Kft. vagy Konzol Birodalom Kft. - ilyen és ezekhez hasonlóan jó csengő neveket választottak a návays diákok a cégeiknek. Ugyanis a makói középiskolában kedden nyílt napot szerveztek és a tanulók többek között ezzel is népszerűsítették az intézményt a vendégségbe érkező általános iskolások között.

Céget is alapítottak a nyílt napon

Még mielőtt bárki rosszallóan szemlélné, hogy a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumában, Szakközépiskolájában és Kollégiumában a diákok alkoholt fogyasztanának, azok kedvéért gyorsan le kell szögezni, hogy az üvegekben festett víz, illetve alkoholmentes italok sorakoztak a Koktél-Sziget Kft. standjánál. Ugyanis az intézményben nyílt napot tartottak kedden és a diákok egy része azzal is népszerűsítette a különféle tanulható szakokat, hogy erre az egyetlen egy napra céget alapítottak, így mutatva be a mesterségeket.

Céget is alapítottak a nyílt napon

A 12/a-sok, vagyis a pénzügyi és számviteli ügyintézős szakosok a Buliszervíz Kft.-t keltették életre meg röpke 24 órára. - Mint minden fiatalnak, így nekünk is lételemünk a bulizás, ezért arra gondoltunk, ez a kis vállalkozás abban nyújthat segítséget, hogyan is lehetne még fergetesebb egy-egy parti - tudtuk meg az egyik buliszervízestől, vagyis Dóri Enikőtől. Hogy a fiatal hölgy miért is lett egykoron návays diák, azt tőle itt hallja:

Céget is alapítottak a nyílt napon

Céget is alapítottak a nyílt napon

Nem csupán makói, hanem a térség általános iskoláiból is érkeztek végzősök a Návay nyílt napjára. Köztük volt Korda Balázs, aki a kiszombori Dózsa György iskola nyolcadikosa. - Konkrétumokat még nem tudok, de most a legjobban a kereskedelem érdekel, ezért jöttem ide, mivel itt is oktatják - árulta el Balázs. A 14 esztendős fiú családjában nincsen kereskedő, így nem tudta megmondani, mi is az, ami miatt most ez a szakma nála az első.

Céget is alapítottak a nyílt napon

- A leendő szakgimnáziumi tanulóknak szerveztük meg ezt a nyílt napot, ezzel is megkönnyítve a pályaválasztásukat - nyilatkozta Kincses Tímea. Az intézmény igazgatója kiemelte: az elmúlt tanévhez képest jelentős változások mentek végbe az országos szakképzésben, így náluk is. A Návayban már a vegyipari és a gépészeti ágazat is felkerült a palettára, így például gumi ipari, illetve mechatronikai technikusokat is képeznek. Ezekbe, valamint a már megszokott szakokba is bepillantást nyerhettek kedden az ide látogató nyolcadikosok, illetve szüleik.

Céget is alapítottak a nyílt napon

Munkatársunktól. K.