2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Megyeri József | 2017-03-14 22:03:19

Büszke a tarjániakra az alpolgármester

Hegedűs Zoltán alpolgármesterként sem hanyagolja el a Tarjáni Olvasókört. Ugyan nincs ideje minden szerdán részt venni a klubrendezvényeken, ennek ellenére alelnökként aktív szerepet vállal a szervezet mindennapjaiban.

Büszke a tarjániakra az alpolgármester

Kedd este a vásárhelyi Tarjáni Olvasókör is összejövetelt tartott az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. A 87 tagból álló civil szervezet számára fontos, hogy a nemzeti ünnepek alkalmából megemlékezzen a magyarságra és az összetartozásra.

Büszke a tarjániakra az alpolgármester

Hegedűs Lajos és Hegedűs Zoltán

A társasvacsorán elsőként Hegedűs Lajos, az olvasókör elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Hegedűs Zoltán hajtott fejet a ’48-as hősök előtt. – Hódmezővásárhelyen és környékén az olvasókörök azért alakultak, hogy március 15 eszméit megőrizzék és továbbadják a következő generációknak – fejtette ki az alpolgármester, aki szerint az akkori cselekmények miatt belső tartás alakult ki a magyarokban. Hozzátette, mindez a mai napig üzenettel bír, rámutat, hogy a függetlenséget és a szabadságot nem elég kiharcolni, hanem meg is kell azt védeni. A politikus ezzel a migránshelyzetre utalt, erről itt hallgathat meg egy részletet:

Büszke a tarjániakra az alpolgármester

Hegedűs Zoltán rendszeresen részt vesz az olvasókör eseményein. Családja miatt már gyermekként ellátogatott a civil szervezet programjaira, amelyeken jelenleg már alelnökként tevékenykedik. – A tagok minden szerdán összeülnek az aktualitásokat és a jövőt illetően. Ezeken sajnos nincs időm részt venni, de a jelentős alkalmakkor itt vagyok, és eleget teszek a felkéréseknek – árulta el portálunknak. Még elmondta, büszke az olvasókörre, ugyanis kiemelkedően aktívnak számít: 22 éve megszakítás nélkül megtartja a Tarjáni Napot. Ez egyedülállónak számít a városban.

Büszke a tarjániakra az alpolgármester

A megemlékezést jó hangulatban telt. A vacsora mellett kellemes dallamok csendültek fel, amiket Banga Endre és zenekara szolgáltatott.

Büszke a tarjániakra az alpolgármester

Megyeri József