2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Reklám
Tudósító | 2017-12-07 15:30:34

Bővül a Mezőgazdasági Kar képzési kínálata!

Mesterképzés után alapképzési, vagyis BSc szinten is indul a Vidékfejlesztési agrármérnöki szak Hódmezővásárhelyen!

Bővül a Mezőgazdasági Kar képzési kínálata!

Fotó: tanévnyitó

A mesterszak jövő februárban indul, az eddigi információk szerint jelentős a felvételizők száma, a jelentkezések feldolgozása most zajlik. Jövő szeptembertől pedig Vidékfejlesztési agrármérnöki BSc szak is indul, csakúgy, mint a hagyományos mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki, valamint a mezőgazdasági és a ménesgazda mérnök-asszisztensi szakok, amelyekre 2018. február 15-ig lehet jelentkezni elektronikus formában a www.felvi.hu oldalon.

„Az új szakunk, a Vidékfejlesztési agrármérnöki képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek a termeléssel, szolgáltatással, szaktanácsadással összefüggő szervezési, irányítási, adminisztratív és logisztikai, valamint termelési feladatok ellátására. Rendelkeznek a vidékfejlesztés európai uniós normák szerinti értelmezéséhez, vidékfejlesztési programok tervezéséhez, lebonyolításához szükséges szakismeretekkel, és nem utolsósorban felkészültek tanulmányaik mesterképzésben való folytatására” – tájékoztatott dr. habil. Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja.

Bővül a Mezőgazdasági Kar képzési kínálata!

Dr. habil. Horváth József

A hallgatók a képzés során elsajátítanak többek között gazdaságtudományi, agrártechnológiai, agrárgazdasági és vállalkozási, regionális és vidékfejlesztési ismereteket, illetve a vidékgazdaság működésének, annak gazdasági-, társadalmi összefüggéseinek elméleti és gyakorlati kérdéseivel is foglalkoznak.

A Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakon is nagy hangsúlyt helyez a kar a gyakorlati képzésre, ezért duális képzési formában is indítják. Erre vonatkozóan, a Mezőgazdasági Kar számos vállalati partnerével kötött már együttműködési megállapodást, ahol a duális hallgatók a vállalati gyakorlataikat tölthetik majd.

További információk: www.mgk.u-szeged.hu honlapon.

A következő nyílt nap: 2017. december 15-én (péntek) 11:00 órától lesz az SZTE Mezőgazdasági Karán.

 

Ács Helga