2018. február 20. kedd, Álmos
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Felhős / 1°C
sze / 2°C
cs / 3°C
Közélet és Művelődés
Czabarka János | 2017-12-06 13:10:05

Bronzérmes időutazás

A szallas.hu internetes oldal szavazásán az Ópusztaszeri Történeti Emlékpark a turisztikai attrakció kategóriában III. helyezést ért el.

Bronzérmes időutazás

 

Számunkra is meglepő volt, hiszen eddig a szállásokra lehetett szavazni, először ebben az évben indították ezt a kategóriát, ahol több nemzetközi hírű vetélytársunk is volt. – mondja Kertész Péter az Emlékpark ügyvezető igazgatója (a képen középen.)

Magyarországon mindenkinek szíve csücske Ópusztaszer, ezért is kell többet kell nyújtanunk egy múzeumi megjelenésnél. - folytatja. Már korábban úgy döntöttünk, hogy egy kicsit élményparkként is üzemelnünk. Természetesen nem fogunk vidámparkká válni, de a modern technikai lehetőségeket, például a mobil applikációk használatát sikerrel használjuk. Ez egy szent hely. Olyan helyen dolgozunk, ahová mások kikapcsolódni jönnek.

Egyéb fejlesztések is lesznek?

Minden évben történik fejlesztés.  Így jövőre is újabb építkezésbe kezdünk. Egy mezőgazdasági gépszínnel jelenünk meg. Természetesen a programok is bővülnek, illetve egyre színesebbé és interaktívabbá válnak.

Rengeteg külföldi látogatójuk van.

Nem véletlenül, mert a múzeumpedagógusaink hat nyelven vezetnek tárlatot. Másrészt számos nemzetközi rendezvénynek adott otthont az Emlékpark.

Esetleg el is leshetnek ezt-azt az itt látottakból a külföldiek?

Úgy gondolom, hogy nem járnak előttünk.  A közelmúltban New Yorkban jártam és azt tapasztaltam, hogy bár nagyobb anyagi forrásaik vannak, de mi ötletesebbek vagyunk.

A szállás.hu hirdette meg azt a szavazást, amin ilyen szép eredményt értek el. De mi a helyzet az Emlékpark szálláskínálatával?

Egy kemping tartozik hozzánk, amit megfelelő színvonalon tartjuk, mégis korlátai vannak.  Bár a faluban már több szálláshely van, de mi is bővíteni szeretnénk a jelenlegi lehetőséget. Elárulom a promenad.hu olvasóinak, hogy nagyon különleges szállás épül. Természetesen ez is követni fogja a történelmi hagyományokat.

Hogyan búcsúztatják a 2017-es esztendőt?

December 15-én Magyarok Karácsonyával zárjuk az évet, amire mindenkit szeretettel várunk.


C.J.