2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2017-09-27 10:44:38

Bődi Dénes és Késmárki Vanessza

A Szilver Táncsport Egyesület táncosairól már írtunk korábban. Vanessza három hónapja új partnerével Bődi Dénessel folytatja karrierjét.

Kezdetek

Bődi Dénes és Késmárki VanesszaA két táncos két éve szerzett tudomást egymásról, amikor Vanessza átigazolt a szentesi SZILVER Táncsport Egyesületbe (Dénes már 2002 óta tag). Akkor még mindketten régebbi partnereikkel dolgoztak együtt. Tavaly szilveszterkor, úgy hozta a sors, hogy akkori táncpárjaikkal, de együtt mentek fellépni Floridába egy újévi koncertsorozat keretein belül. Kettejük között az addig is pozitív viszony szorosabb barátsággá fonódott. Pár hónappal később Dénes partnert keresett és Vanesszát a régi szokáshoz hasonlóan az édesanyjától kérte el. Érdeklődött, hogy mi a helyzet Vanessza és az akkori partnere között. Nem akart tolakodó lenni, de szívesen próbált volna Vanesszával, megnézve, hogy a kettejük tánctudása együtt mit mutat. Kettejükről táncos múltjáról tudni kell, hogy Dénes a magyar latin ranglista 4. helyén és a tíztánc 3. helyén szerepelt előző partnerével, magyar bajnoki döntős, ranglista dobogós eredményekkel büszkélkedhet. Vanessza országos bajnoka volt kategóriája standard mezőnyének. Területi bajnok és területi bajnoki bronzérmes táncos lány. Az elvárások tehát a párossal szemben nagyok, de megtesznek mindent, hogy eleget tegyenek azoknak. Szerencsére a helyzet úgy hozta, hogy a próbatánc sikeresnek bizonyult kettejük között és az edzőik is áldásukat adták rá. Megkezdődött a közös munka 2017 májusának végén.

Közös Munka

A 2016/2017-es tanév végeztével, gőzerővel indult neki a páros a felkészülésnek az őszi versenyszezonnak. Időt és energiát nem kímélve csiszolták össze a mozdulataikat a tőlük telhető legjobbra. Munkájukat Magyarország legjobb edzői segítik köztük a Magyar Bajnok Szepesi József, a szintén Magyar Bajnok Farkas Bettina, az Európa- bajnoki 3. duó László Csaba és Páli Viktória. A céltudatosságukat mi sem bizonyítja jobban a páros a tökéletes formájuk elérése érdekében ketten együtt majdnem 30 kg-ot fogytak. A hetük minden napja a tánc körül forog. A táncedzés majdnem mindent felülír, de nehéz megoldani a mindennapi próbálást. Dénes táncot oktat több intézményben és a Magyar Táncművészeti Egyetem tánctanár szak modern társastánc szakirányán is képzi magát Budapesten minden hétvégén. Vanessza gimnáziumi tanulmányait igyekszik a legjobban teljesíteni és a tánc miatti hiányzások ellenére jó tanulmányi átlagát megtartani.

Bődi Dénes és Késmárki VanesszaAz edzőik szép reményeket fűznek a pároshoz, amit ők kitartó és odaadó munkájukkal igyekszenek meghálálni. Az edzések mellet rendszeres erőnléti edzéseken vesznek részt, az étrendjük speciálisan személyre szabott a lehető legjobb erőnlét és fizikum elérése érdekében. Felkészülésük olyan ütemben halad, hogy az eddig elsajátított koreográfiákat meg szeretnék mutatni a nagyközönség számára is. 2017.október 1-jén Belgrádban egy nemzetközi standard versenyen lépnek először közösen parkettre körül-belül 30 másik párossal, akik mind a legjobb eredményt szeretnék elérni.  A megmérettetést már egy hónapja kiszemelték maguknak és céltudatosan készülnek rá, hogy a tőlük telhető maximumot tudják nyújtani. Itt a fontos számukra a versenyrutin szerzése, hogy ezt tudják kamatoztatni. Az ezt követő hétvégén egy magyar standard ranglistán mutatják meg magukat a ranglistapontokért küzdve, jó nyitány egy erős döntős eredmény lenne, és ezt nem bízzák a véletlenre.

Célok

A páros mindenképpen szeretne meghatározó szerepet betölteni a magyar és később a nemzetközi táncos életben is, minél messzibbre vinni kis hazánk hírét a világban. A létező összes (latin, standard és tíztánc) tánc nemben megmérettetik magukat és lehető legtöbb versenyen szeretnének elindulni. A tíztáncban a magyar bajnoki cím a cél, a standardben dobogós, míg a latin táncokban döntős eredmény a céljuk a 2018 év eleji TáncSport Magyar Bajnokságokon.

Bődi Dénes és Késmárki Vanessza

Szükségletek

A rengeteg különóra, teremköltségek, táborok, edzések, ruhák, az utazás és a szállások költségei mind-mind olyan anyagi korlátok közé szorítják a párost, aminél a tehetségük és a kitartásuk többet érdemelne. A szülői és egyesületi támogatások összege is véges, így a páros bízik abban, hogy szponzor(ok) segítségével közösen megvalósíthatják álmaikat. A felajánlott segítségekért a duó fellépéseket, táncoktatást és támogatójuk logójának táncruhájukon való viselését az egész világon keresztül, illetve közösségi médián keresztüli reklámozását is vállalja.