2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-08-10 18:19:47

Bizakodnak a jó kezdésben Mórahalmon

Hazai pályán kezdi meg az NB III-as küzdelemsorozatot a Mórahalom VSE. Magyar Györgyék a Paksi II. ellen indítanak, a cél pedig mindenképpen az, hogy revanst vegyenek az előző szezonbeli vereségekért és pontszerzéssel kezdjék a szezont.

Bizakodnak a jó kezdésben Mórahalmon

Két távozó és négy érkező. Nem változott tehát számottevően a mórahalmi NB III-as keret. A csapat a felkészülési időszakban több mérkőzést is vívott, a „gyümölcs szüretelése” pedig augusztus 13-án megkezdődik a homokhátiaknál. Hazai pályán a Paks II.-vel csörtézhetnek Magyar Györgyék. A csapatkapitánnyal beszélgettünk.

Promenad.hu: Hogy sikerült a csapat felkészülése?

Magyar György: „Elég korán elkezdtük a felkészülést, még július elsején szombaton. Ahhoz képest, hogy nyári felkészülésről van szó, elég hosszú volt, főleg úgy, hogy voltak napon, amikor kettőt edzettünk. Azt gondolom jól sikerült a felkészülésünk. Tábori Judit is segítette a munkánkat, aki erőnléti edzéseket is tartott, illetve a gyorsító edzésekben is részt vett. Többet dolgoztunk vele, mint a tavaly évben. A nagy kánikula mindenképpen rányomta a bélyegét a felkészülésre. Próbáltuk a reggel 9 és délután 5-ös edzéseket csinálni, a 37-38°C ellenére is. Nem lehetett arra várni, hogy enyhülni fog az idő. Úgy gondolom, hogy fizikálisan és mentálisan felkészültünk a kezdésre. Még akkor is mondhatom ezt, hogy a felkészülési meccsek eredményei nem feltétlen ezt sugallják. Úgy gondolom, hogy nem ezen meccsek eredményei a legfontosabbak. Hanem a begyakorolt taktikai húzások és felállások. Labdakihozatalok, támadások, visszatámadások és a rögzített helyzetből pontrúgások gyakorlása volt a legfontosabb. A mostani NB III-as szezon még erősebb lesz, mint a tavalyi, de mondhatjuk, hogy szerencsések vagyunk, hiszen egy év előnyben vagyunk azokkal szemben, akik most kerültek fel. Beleérett a csapatunk az NB III-as mezőnybe. annak ellenére is, hogy vannak nálunk profibb körülményekkel illetve háttérrel rendelkező klubok. Két játékosunk, Dalibor Crkvenjakov és Mészáros Tibor távoztak, négyen érkeztek, akik biztos meghatározó játékosai lehetnek a keretnek. Néhányan az utánpótlásból is feljöttek. Persze rájuk még nem szabad nagy terhet tenni, hiszen fiatalok. Viszont akár 10, 20 perceket kaphatnak, megpróbáljuk őket is úgy beépíteni, hogy azért beleszagolhassanak az NB III-ba.”

Bizakodnak a jó kezdésben Mórahalmon

Kik érkeztek?

Magyar György: „Krnács Richárd és Hrabovszki Zoltán Gyuláról érkezett. Fábián Imre Hódmezővásárhelyről jött Mórahalomra. Puskás Csaba pedig a SZEOL-tól. Csabival már egy évvel ezelőtt is tárgyaltunk, de akkor az NB II-velnem versenyezhettünk. Most viszont ő is úgy gondolta, hogy el szánja magát és új csapatban próbálja kamatoztatni a rutinját és a játék ügyességét. Illetve az utánpótlásból jött fel Rozs Ádám, aki egyébként Szegedről érkezett, de a Dobák-testvérek és Hevesi Milán is velünk készül. Húsz, huszonegy fős kerettel tudunk dolgozni. Igaz ebben három kapus is van, de minden poszton egyforma kaliberű játékosok vannak. Bárki is játszik, az edzések és az edzőmérkőzések alapján, hál’ istennek mindenki úgy teljesít, hogy a másikat motiválja ezzel. A csapatba kerülést mindenki szeretné megszerezni, viszont ugye csak 10 1 játékos lehet egyszerre fent a pályán. Ez viszont tökéletese, ha a játékosok tényleg játszani szeretnének, azért küzdenek, csípnek és harapnak.”

A távozók között viszont ott van Dalibor Crkvenjakov, aki 21 gólt lőtt az előző szezonban.

Magyar György: „Igen, ő sok góllal távozott tőlünk Dabasra. Viszont azt gondolom, hogy nincs olyan játékos, és most nem Dalibor ellen beszélek, aki nem pótolható. Akár egy csapategységgel vagy játékosokkal. Természetesen most egy kicsivel másabb stílusú játékot fogunk játszani, mint vele. Ő egyedül azért elég sok gólt rúgott, de rá is volt kiélezve a játékunk. Most a szélsőknek, illetve a középpályásoknak is több gólt kellene szerezniük. Persze ezt előre kijelenteni nem lehet, hogy biztos így lesz, de ezen dolgozunk. Mindig jobb, ha egy csapatban többen szerzik a gólokat. Az ellenfelek szempontjából is jó, mert nem olyan kiszámítható a társaság. Mi is észrevettük, hogy a végére, az utolsó 8-9 fordulóban neki se ment már a gólszerzés. Figyeltek is rá és ő is elfáradt. Hál’ istennek azt mondom, hogy Fábián Imivel jól jártunk. Ő azért más alkatú játékos, más stílust képvisel. Mögötte pedig a fiatalok, akár Szalma Geri, Busa Bence vagy Hrabovszki Zoli, akik támadóbb szellemű játékosok. Nekik pótolniuk kell ezeket a gólokat. Valamint természetesen a védőknek is a pontrúgásoknál, hiszen Imi érkezésével magasodtunk. Ebből a szempontból is sokat számít, hogy itt lehettünk már egy évet. Az ellenfeleket fel tudtuk térképezni, attól függetlenül, hogy természetesen mindenhol történtek változások. A ritmust viszont mindenképpen felvettük.”

Bizakodnak a jó kezdésben Mórahalmon

Augusztus 13-án, vasárnap a Paks II. ellen kezdtek. Hogy alakul az a meccs?

Magyar György: Hazai pályán játszunk, mindenképpen a három pontot szeretnénk megszerezni. Főleg úgy, hogy a tavalyi mindkét mérkőzésen megvert minket a Paks II. Természetesen nem lesz könnyű, hiszen szombaton játszik a Paks az NB I-ben. Tudva levő, hogy a második számú csapatok és az első számú csapatok együtt szoktak dolgozni. A fiatalok játszanak inkább a második csapatban, illetve azok, akik sérülésből épülnek fel, vagy eltiltás után térnek vissza. Azt gondolom nem fair a többi csapattal szemben, hogy ha sok játékost adnak vissza az első csapatból. Ha 3-4 játékost visszaadnak, akkor már ők lehetnek erőfölénybe, de bízom benne, hogy nem lesz ilyen probléma. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható.”

A Mórahalom VSE - Paksi FC II. összecsapást augusztus 13-án, vasárnap 17:30-kor játsszák a felek a mórahalmi sportcentrumban.

szcs