2014. szeptember 20. szombat, Friderika
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
22°C
19°C
Felhős / 22°C
v / 19°C
h / 21°C
Regionális Hírek
Nagy Ágnes | 2013-02-22 12:01:37

Betörte a nőket zaklató orosházi lelkész orrát – a legenyhébb büntetést kapta

A legenyhébb büntetéssel, próbára bocsátással zárult csütörtökön Orosházán az a per, amely súlyos testi sértés miatt indult, sértettje pedig Kovács Árpád református lelkész, az orosházi önkormányzat fideszes képviselője, a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke, kulturális tanácsnok volt.

Kovács 2013. január 1-jével lemondott lelkészi tisztéről az orosházi református gyülekezetben, mivel ellenkező esetben egyházi bírósági eljárás vizsgálta volna az ellene a református egyház vezetőségéhez érkezett panaszokat. Ezek egyebek mellett azt is tartalmazták, hogy a lelkész zaklatja a gyülekezet egyes hölgy tagjait.

Az egyik ilyen hölgy férje, M. Csaba egy benzinkúton találkozott a pappal, és erős felindulásból megütötte. A sértettnek betört az orra, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádirat szerelemféltésből elkövetett bűncselekményről beszélt.

A tárgyaláson azonban a vádlott és védője a Facebookról levett, a pap által írt üzenetekkel is bizonyítani tudta, hogy a lelkész szexuális szándékkal közeledett a feleségéhez. M. Csaba felesége tanúvallomásában elmondta: a lelkész, aki a református iskola fenntartójának képviselőjeként az ő felettese volt, megfenyegette őt, hogy ha elmondja bárkinek a történteket, akkor kirúgatja az állásából.

Amikor a bíróság megkérdezte Kovács Árpádot, hogy valóban megfenyegette-e a tanárnőt, a sértett nem válaszolt. A beismeréssel felérő hallgatás nyomán az ügyész módosította mind a vádat, mind a javasolt büntetést. Elismerte, hogy méltányolható okból történt a verekedés, és a lehető legenyhébb intézkedést, próbára bocsátást javasolt. A bíróság ezt elfogadva próbára bocsátást szabott ki. Az ítélet jogerős, mivel az ügyész és a vádlott elfogadta a verdiktet, a sértettnek pedig nincs joga fellebbezni.

Dr. Varga István, M. Csaba védője kijelentette: bár nem ez a konfliktusok elintézésének módja, cselekedetével a vádlott felhívta a figyelmet arra, hogy a lelkész a helyzetével visszaélve nőket zaklat Orosházán.

Forrás: Nol

Kutasi Roland | 2014-09-20 18:48:03

Hetedik alkalommal rendezte meg közösen a Székkutasi és a Sóshalmi Olvasókör Székkutason a szüreti felvonulást és bálat. A fogatok és a lovasok szombat délután a Gregus Máté Általános Iskola elől indulva járták végig a község utcáit. Képgalériával és videóval!

Szeri Csaba | 2014-09-20 17:13:14

Szombat délután, Hódmezővásárhelyen a Petőfi utcai Agrárcentrumban rendezték meg a Délibáb Dalkör találkozóját, ahol több vásárhelyi és egy székkutasi dalkör is meghívást kapott. A rendezvényen estébe nyúlóan ment a mulatozás, a főszerepet pedig az éneklés és a dalok kapták.

Bodrogi Klára | 2014-09-20 15:49:09

Csütörtökön a 6. fordulóból előrehozott városi derbiket játszottak,hiszen a HFC "A" és "B" csapatai egymás ellen játszottak mindkét korosztályban.

Bodrogi Klára | 2014-09-20 14:39:26

Márkot nem lehet kategorizálni. Kerek, egész egyéniség, csodálatos kisugárzással. Árad belőle az életkedv, a vidámság és a boldogság. Úgy áll két lábbal a földön, hogy közben nem ragaszkodik semmihez; egy lépéssel a föld fölött lebeg. A Rádió 7 stúdiójában készítettem vele interjút.

Szeri Csaba | 2014-09-20 13:39:33

Szombaton ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a hódmezővásárhelyi Belvárosi Olvasókör, ahol nagyszabású ünnepséget szerveztek ennek tiszteletére. A program lovas felvonulással kezdődött, majd a Cseresnyés Kollégiumban műsorokkal, ebéddel és mulatsággal folytatódott. A több mint 200 ünneplőt pedig Almási István polgármester és Lázár János miniszter is megtisztelte jelenlétével.