2015. július 1. szerda, Annamária
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
16°C
25°C
Tiszta / 16°C
cs / 25°C
p / 26°C
Regionális Hírek
Nagy Ágnes | 2013-02-22 12:01:37

Betörte a nőket zaklató orosházi lelkész orrát – a legenyhébb büntetést kapta

A legenyhébb büntetéssel, próbára bocsátással zárult csütörtökön Orosházán az a per, amely súlyos testi sértés miatt indult, sértettje pedig Kovács Árpád református lelkész, az orosházi önkormányzat fideszes képviselője, a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke, kulturális tanácsnok volt.

Kovács 2013. január 1-jével lemondott lelkészi tisztéről az orosházi református gyülekezetben, mivel ellenkező esetben egyházi bírósági eljárás vizsgálta volna az ellene a református egyház vezetőségéhez érkezett panaszokat. Ezek egyebek mellett azt is tartalmazták, hogy a lelkész zaklatja a gyülekezet egyes hölgy tagjait.

Az egyik ilyen hölgy férje, M. Csaba egy benzinkúton találkozott a pappal, és erős felindulásból megütötte. A sértettnek betört az orra, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádirat szerelemféltésből elkövetett bűncselekményről beszélt.

A tárgyaláson azonban a vádlott és védője a Facebookról levett, a pap által írt üzenetekkel is bizonyítani tudta, hogy a lelkész szexuális szándékkal közeledett a feleségéhez. M. Csaba felesége tanúvallomásában elmondta: a lelkész, aki a református iskola fenntartójának képviselőjeként az ő felettese volt, megfenyegette őt, hogy ha elmondja bárkinek a történteket, akkor kirúgatja az állásából.

Amikor a bíróság megkérdezte Kovács Árpádot, hogy valóban megfenyegette-e a tanárnőt, a sértett nem válaszolt. A beismeréssel felérő hallgatás nyomán az ügyész módosította mind a vádat, mind a javasolt büntetést. Elismerte, hogy méltányolható okból történt a verekedés, és a lehető legenyhébb intézkedést, próbára bocsátást javasolt. A bíróság ezt elfogadva próbára bocsátást szabott ki. Az ítélet jogerős, mivel az ügyész és a vádlott elfogadta a verdiktet, a sértettnek pedig nincs joga fellebbezni.

Dr. Varga István, M. Csaba védője kijelentette: bár nem ez a konfliktusok elintézésének módja, cselekedetével a vádlott felhívta a figyelmet arra, hogy a lelkész a helyzetével visszaélve nőket zaklat Orosházán.

Forrás: Nol

Tudósító | 2015-06-30 23:49:31

Kilencedik alaklommal zajlik ezen a héten – Sándorfalván – a Könnyűzenei tábor. Leegyszerűsítve: napközben folynak a műhelymunkák, este pedig nívós művészek kalandoznak a zenei tengeren.

Herczegh Sándor | 2015-06-30 20:39:54

Ötven évvel ezelőtt ugyanitt malom működött, most autópálya megy el mellettünk. Hiszünk a család erejében, ezért adtuk a szállodának is ezt a nevet – fogalmazott Suleyman Tasci Balástyán, a Family Hotel kedd esti átadóünnepségén.

Kutasi Roland | 2015-06-30 19:26:23

A képek alapján hatalmas ütközés lehetett. A színész súlyos állapotban került kórházba.

Tudósító | 2015-06-30 18:34:01

Miután Balogh Róbert tűzoltó alezredes beszámolt Apátfalva katasztrófavédelmi felkészültségéről a keddi testületi ülésen, kérdésként elhangzott: mi a helyzet a belterületi kamionparkolóval, van-e engedélye, a szakhatóságok jóváhagyták-e a működését? Ezen kívül felülvizsgálták a község 2012-2018-as sportkoncepcióját.

Tudósító | 2015-06-30 17:41:35

Szelektív hulladékgyűjtést vezetnek be Maroslelén, elindult az ivóvíz minőségét javító program - döntöttek keddi testületi ülésükön a képviselők. Az óvoda beszámolójából kiderült, hogy szeptembertől 27-en iratkoztak be a kiscsoportba, többen, mint korábban. A szennyvízberuházás elkészültével pedig hamarosan kijavítják az úthibákat.

Égető Réka | 2015-06-30 16:13:27

Saját élményein, sportkarrierjén keresztül próbált ösztönzőleg hatni a fiatalokra Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus kedd délután Mártélyon. A mártélyi Ifjúsági Tábor résztvevői és a faluból többen kíváncsian hallgatták a sportoló színes előadását.

Soós Kata | 2015-06-30 14:12:16

A statisztikát ma már nem lehet nemzeti keretek között űzni, mert azon társadalmi, gazdasági jelenségek nagy része, amelyekkel a statisztika foglalkozik, átnyúlik a nemzeti és államhatárokon - jelentette ki Németh Zsolt a magyar Központi Statisztikai Hivatal (KSH) társadalomstatisztikai elnökhelyettese kedden Szegeden, amikor bemutatta Az agrárgazdaság jellemzői a magyar-román-szerb határ menti régiókban címmel megjelent legújabb kiadványt.

Soós Kata | 2015-06-30 14:00:13

Több mint 2 milliárd forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Herendi Gábor rendező Kincsem munkacímű filmjét, Kostyál Márk első játékfilmjének, a Kojotnak pedig 320,5 millió forintos támogatást biztosítanak a Filmszakmai Döntőbizottság határozata alapján.

Soós Kata | 2015-06-30 13:57:36

Kedd hajnalra, 12 órán át tartó maratoni tárgyalás után megszületett a megállapodás Brüsszelben az EU soros lett elnöksége és az Európai Parlament között arról, hogy az Európai Unióban eltörlik a barangolási (roaming) díjakat 2017. június 15-től.

Megyeri József | 2015-06-30 13:35:00

Itt a nyár, sokan indulnak útnak nyaralni, olyanok is, akik év közben egyébként nem közlekednek díjköteles szakaszokon. Nekik, és a vendégmunkások hazalátogatásának köszönhetően a nemzetközi tranzitútvonalként is használt autópályáink forgalma megtöbbszöröződik. Az év elején történt rendeletmódosítások miatt érdemes felidézni, mire kell odafigyelni az autópálya matrica vásárlása során, hiszen egy kis odafigyeléssel könnyen meg lehet úszni a büntetéseket.