2015. március 4. szerda, Kázmér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
10°C
5°C
Tiszta / 10°C
cs / 5°C
p / 3°C
Regionális Hírek
Nagy Ágnes | 2013-02-22 12:01:37

Betörte a nőket zaklató orosházi lelkész orrát – a legenyhébb büntetést kapta

A legenyhébb büntetéssel, próbára bocsátással zárult csütörtökön Orosházán az a per, amely súlyos testi sértés miatt indult, sértettje pedig Kovács Árpád református lelkész, az orosházi önkormányzat fideszes képviselője, a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke, kulturális tanácsnok volt.

Kovács 2013. január 1-jével lemondott lelkészi tisztéről az orosházi református gyülekezetben, mivel ellenkező esetben egyházi bírósági eljárás vizsgálta volna az ellene a református egyház vezetőségéhez érkezett panaszokat. Ezek egyebek mellett azt is tartalmazták, hogy a lelkész zaklatja a gyülekezet egyes hölgy tagjait.

Az egyik ilyen hölgy férje, M. Csaba egy benzinkúton találkozott a pappal, és erős felindulásból megütötte. A sértettnek betört az orra, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádirat szerelemféltésből elkövetett bűncselekményről beszélt.

A tárgyaláson azonban a vádlott és védője a Facebookról levett, a pap által írt üzenetekkel is bizonyítani tudta, hogy a lelkész szexuális szándékkal közeledett a feleségéhez. M. Csaba felesége tanúvallomásában elmondta: a lelkész, aki a református iskola fenntartójának képviselőjeként az ő felettese volt, megfenyegette őt, hogy ha elmondja bárkinek a történteket, akkor kirúgatja az állásából.

Amikor a bíróság megkérdezte Kovács Árpádot, hogy valóban megfenyegette-e a tanárnőt, a sértett nem válaszolt. A beismeréssel felérő hallgatás nyomán az ügyész módosította mind a vádat, mind a javasolt büntetést. Elismerte, hogy méltányolható okból történt a verekedés, és a lehető legenyhébb intézkedést, próbára bocsátást javasolt. A bíróság ezt elfogadva próbára bocsátást szabott ki. Az ítélet jogerős, mivel az ügyész és a vádlott elfogadta a verdiktet, a sértettnek pedig nincs joga fellebbezni.

Dr. Varga István, M. Csaba védője kijelentette: bár nem ez a konfliktusok elintézésének módja, cselekedetével a vádlott felhívta a figyelmet arra, hogy a lelkész a helyzetével visszaélve nőket zaklat Orosházán.

Forrás: Nol

Dudás Róbert | 2015-03-04 13:34:26
A Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon ismét végig járnak a vonatok, így a késések csökkennek, de a felsővezeték-rendszer helyreállítása még tart, így a menetrend szerinti közlekedés csak csütörtök hajnalban állhat helyre - közölte a Mávinform szerda délelőtt az MTI-vel.
Soós Kata | 2015-03-04 13:31:44

Század-, szakasz- és rajparancsnoki felkészítést tartottak februárban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Megyeri József | 2015-03-04 12:26:53

Március 16-ig kell befizetni a gépjármű, építmény, telek és iparűzési adót Vásárhelyen. Érdemes figyelnie annak, aki utalással fizet, ugyanis megváltoztak a számlaszámok – tájékoztatott Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

Tudósító | 2015-03-04 11:50:28

Óvodásokat és iskolásokat is megszólítanak rajz-, illetve selfie pályázatukkal az Alföldvíz Zrt. munkatársai. A szerdai Napraforgóban Csikós Edinával, az Alföldvíz Zrt. PR irodájának megbízott vezetőjével és Diós Zsolt PR-munkatárssal beszélgetett a műsorvezető, Virág Alma.

Soós Kata | 2015-03-04 11:11:49

A túlszaporodás és az állatok éhezésének megakadályozása érdekében csaknem 700 koalát altattak el halálos injekcióval titokban a vadvédelmi hatóságok Ausztráliában.

Soós Kata | 2015-03-04 11:06:07

Kilencven határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén kedden – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Soós Kata | 2015-03-04 11:01:09

Szalay István matematikus, a csongrádi megyeszékhely egykori polgármestere kapja idén a Szegedért Alapítvány fődíját a várost romba döntő 1879-es árvíz évfordulójához kapcsolódva rendezett szombati gálaműsoron – tájékoztatta a civil szervezet az MTI-t.

Tudósító | 2015-03-04 10:56:17

Belvízelvezető árkokat tesznek rendbe, drótfonatot készítenek, burgonyát termesztenek, irodai munkát végeznek - csak pár dolog abból, amit a makói közmunkások végeznek. A Wesselényi és a Bem utca sarkán tartott szerdai sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte: az idén 14 millió forintnyi támogatást ad az önkormányzat a közmunkaprogramra.