2015. április 19. vasárnap, Emma
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
9°C
13°C
Felhős / 9°C
h / 13°C
k / 11°C
Regionális Hírek
Nagy Ágnes | 2013-02-22 12:01:37

Betörte a nőket zaklató orosházi lelkész orrát – a legenyhébb büntetést kapta

A legenyhébb büntetéssel, próbára bocsátással zárult csütörtökön Orosházán az a per, amely súlyos testi sértés miatt indult, sértettje pedig Kovács Árpád református lelkész, az orosházi önkormányzat fideszes képviselője, a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke, kulturális tanácsnok volt.

Kovács 2013. január 1-jével lemondott lelkészi tisztéről az orosházi református gyülekezetben, mivel ellenkező esetben egyházi bírósági eljárás vizsgálta volna az ellene a református egyház vezetőségéhez érkezett panaszokat. Ezek egyebek mellett azt is tartalmazták, hogy a lelkész zaklatja a gyülekezet egyes hölgy tagjait.

Az egyik ilyen hölgy férje, M. Csaba egy benzinkúton találkozott a pappal, és erős felindulásból megütötte. A sértettnek betört az orra, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádirat szerelemféltésből elkövetett bűncselekményről beszélt.

A tárgyaláson azonban a vádlott és védője a Facebookról levett, a pap által írt üzenetekkel is bizonyítani tudta, hogy a lelkész szexuális szándékkal közeledett a feleségéhez. M. Csaba felesége tanúvallomásában elmondta: a lelkész, aki a református iskola fenntartójának képviselőjeként az ő felettese volt, megfenyegette őt, hogy ha elmondja bárkinek a történteket, akkor kirúgatja az állásából.

Amikor a bíróság megkérdezte Kovács Árpádot, hogy valóban megfenyegette-e a tanárnőt, a sértett nem válaszolt. A beismeréssel felérő hallgatás nyomán az ügyész módosította mind a vádat, mind a javasolt büntetést. Elismerte, hogy méltányolható okból történt a verekedés, és a lehető legenyhébb intézkedést, próbára bocsátást javasolt. A bíróság ezt elfogadva próbára bocsátást szabott ki. Az ítélet jogerős, mivel az ügyész és a vádlott elfogadta a verdiktet, a sértettnek pedig nincs joga fellebbezni.

Dr. Varga István, M. Csaba védője kijelentette: bár nem ez a konfliktusok elintézésének módja, cselekedetével a vádlott felhívta a figyelmet arra, hogy a lelkész a helyzetével visszaélve nőket zaklat Orosházán.

Forrás: Nol

Tudósító | 2015-04-19 18:31:59

A kormányzati korrupció ellen tiltakozott vasárnap a Demokratikus Koalíció (DK) a makói Széchenyi téren. A szökőkútnál közel ötvenen hallgatták a szónokokat. - Az embereknek már elegük van az egészből, a Fidesznek mennie kell - szögezte le Mucsi Tamás, a párt választókerületi elnöke.

Tudósító | 2015-04-19 17:44:09

Több mint kétezer kerékpáros gyülekezett vasárnap a szegedi Szent István téri víztoronynál, hogy áttekerve a városon a bicikliutak rossz állapotára hívják fel a figyelmet. A Critical Mass jó hangulatban indult a Tisza partján, ugyanis erről kollégánk, Kondacs Gergely és együttese, a Drasztik gondoskodott: koncertjükkel adták meg az alaphangot.

Tudósító | 2015-04-19 12:16:37

Közel kétszáz versenyző úszott és futott vasárnap, a Hód-Triatlon és Öttusa SE által rendezett, XXI. NSI Csongrád Megyei Aquatlon Döntőn, melynek helyszíne a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő volt. A megyei döntő legjobb "A" kategóriás versenyzői az országos megmérettetésen képviselik majd régiónkat.

Tudósító | 2015-04-19 11:36:01

Az autóbusz az utasok fel- és leszállása közben, a megállókban tölti fel telepeit, minden egyes feltöltéssel legalább öt kilométert képes megtenni.

Tudósító | 2015-04-19 10:32:06

A sérült Vejinovics nélkül is símán nyert Baján a Kosársuli, ezzel nagy lépést tett a legjobb négy közé jutás felé. Ehhez már “csak” jövő szombaton 18.00-kor kell nyerni a visszavágón is, a Hódtóiban.

Tudósító | 2015-04-19 08:31:16

Hetek óta azon gondolkodom, hogy mennyi, de mennyi babona van, ami szerint ha megteszünk valamit gazdagok leszünk, kezdve a szilveszteri lencseevéstől, a piros színű pénztárcánés pénzt vonzó feng shui figurákon át egészen addig, hogy „táskát-nem-teszünk-a-földre-mert-kimegy-belőle-a-gazdagság”. Se szeri se száma ezeknek a babonáknak. Mégsem sikerült még idén senkinek öt találatot elérni az ötöslottón.

Soós Kata | 2015-04-18 19:55:47

Gergely Róbert óriási sikerű koncertet adott a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban szombat este Hódmezővásárhelyen, Szécsi Pál szerelmes dalait tárta a közönség elé emléket és, mély érzelmeket ébresztve a megjelentekben.

Tudósító | 2015-04-18 17:33:07

Kettős jubileumot ünnepeltek, illetve francia-magyar estet rendeztek szombaton a makói múzeumban. A helyi Marosvidék Baráti Kör és a hódmezővásárhelyi Magyar-Francia Baráti Társaság évek óta jó kapcsolatot ápol egymással, így közösen emlékeztek meg a megalakulásukról. Eric Blin tiszteletbeli francia konzul is részt vett az eseményen.