2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2018-01-10 13:23:04

Bethlenesek korija alatt izzott a jég

Napsütés, hideg, irány a jégpálya! Így tettek a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai is. Szerdán, ebéd után nem sokkal az intézmény 10. b osztálya vette uralma alá a jégpályát Hódmezővásárhelyen.

Bethlenesek korija alatt izzott a jég

A legtöbben rutinosan koriztak, de akadt olyan is, aki óvatosabban, lassabban próbálkozott a friss levegőn történő mozgással. S olyan is akadt, aki eddig még sohasem esett el.

Bethlenesek korija alatt izzott a jég

Rebekának - elmondása szerint - eddig még mindig sikerült talpon maradnia a jégen. "Tavaly is jártunk már ide, akkor sem estem el, és azóta sem. Szeretek korcsolyázni, a vásárhelyi jégpályát pedig különösen kedvelem, mert meghitt, családias hangulatú, aranyos, és mindig szépen karban van tartva" - mondta a diáklány, aki hozzátette, szívesen járna tanórákon kívül is ide, de mivel fábiánsebestyéni, sajnos nincs alkalma erre. Barátnője, Réka, Rebekával ellentétben már többször is elesett a jégpályán, szerencsére azonban még csak egy apró kék foltja sem keletkezett. "Nagyon szeretek korcoslyázni és alapvetően sportolni is, örülök, hogy van lehetőség arra, hogy ki lehet jönni korizni a szabad ég alá" - mondta mosolyogva.

Bethlenesek korija alatt izzott a jég

Rebeka és Réka

Polányi Géza, az iskola testnevelő tanára elmondta, hetente egyszer jönnek az idény végéig a bethlenesekkel, az úszásórát váltják ki ezzel a mozgással. "Az itt lévő, 10. b osztály egy lelkes közösség, örömmel korcsolyáznak minden alkalommal. Az idény végéig fogunk kijárni, amennyiben az időjárás megengedi, és üzemel a pálya" - mondta.

Bethlenesek korija alatt izzott a jég

Polányi Géza a pálya szélén felügyelte diákjait

A mintegy 28 diák a bemelegítő köröket követően lendületesen korizott, ragyogó napsütésben.

 

Ács Helga