2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Külföldi Hírek
Soós Kata | 2017-09-29 07:14:30

Beleharapott a szamár a luxusautóba

A szamár tulajdonosának kell megfizetni azt a kárt, amelyet állata egy luxus sportautón okozott, amikor beleharapott annak hátsó részébe és felsértette a festéket – döntött csütörtökön az illetékes német bíróság.

Beleharapott a szamár a luxusautóba

A giesseni bíróság szóvivője szerint a bíróságot a felperes meggyőzte arról, hogy a szamár kétszer beleharapott az autóba 2016 szeptemberében és mintegy 5800 eurónyi (1,8 millió forint) kárt okozott.

A gépkocsi tulajdonosa maga fizette ki a javítás költségeit, de bíróság elé citálta a szamár gazdáját, mivel annak biztosítója, csak kára felét volt hajlandó megfizetni.

A gépkocsi tulajdonosának bizonyítania kellett, hogy nem korábbi sérülésről van szó. A tárgyaláson elmondta, hogy három éve vásárolta autóját, és éppen orvoshoz tartott, amikor az eset történt.

Meg akart fordulni egy mezőnél, és amikor tolatni kezdett, nem vette észre a szamarat. Csak akkor észlelte az állatot, amikor az autójához rohant és kétszer beleharapott a hátsó részébe. Tanúja megerősítette elbeszélését.

Az eset tavaly nagy port vert fel Németországban. Az esetet vizsgáló a rendőrök arról beszéltek, hogy a szamár valószínűleg összetéveszthette a sportkocsit egy óriás répával.

Forrás: mti.hu