2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Czabarka János | 2017-12-02 07:43:25

Beköszönthet Kecskemét második aranykora

Második ülését tartotta november 30-án a Kecskeméti Regionális Gazdasági Fórum. A program célja, hogy Kecskemét városa – az ösztönző vállalkozási környezet, a fenntartható működésre képes önkormányzat és a helyi lakosok, a megfelelően strukturált pénzügyi források, valamint a kedvező lakókörnyezet révén – hosszú távon is vonzó életperspektívát nyújtson az itt lakók, továbbá a tartós letelepedést tervezők, valamint a befektetői szféra számára.

Beköszönthet Kecskemét második aranykora

A részt vevő intézmény- és vállalatvezetőket Gaál József alpolgármester, a fórum elnöke köszöntötte. A városvezető kijelentette: Kecskemét fejlődése mellett a megye fejlődése is egyben. A fórum céljának azt nevezte, hogy az általuk végzett munkát bemutathassák a világnak, Kecskemét lakosságának és a helyi vállalkozásoknak, ezzel is bekapcsolva minél több kreatív szereplőt a projektekbe.

A város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia a programirányító bizottság tagjaként vett részt az eseményen. Hangsúlyozta: személyesen több mint 250 projektet vezet, amiben nincs benne a gazdasági, ipari vonal, amely szegmens szereplőivel hétről hétre egyeztetéseket folyatnak. A projektállomány nagysága meghaladja a 300 milliárd forintot.

Kecskemét polgármestere fontosnak tarja, hogy létrejött egy olyan pódium, ahol számíthatnak a vállalkozások proaktív közreműködésére. Kecskemét Kada Elek korszaka után a második aranykora előtt áll, véli a polgármester. Ezt nyomatékosítandó kiemelte: hasonló folyamatokon megyünk most is keresztül, de ezek a lépések most már az egész régiót érintik.

forrás:hirado.hu