2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-06-17 14:31:25

Ballagás, 44 év távlatából - Galéria!

- Már gondoltam rá, hogy pontosan össze kellene írni, hány diákomat is búcsúztattam már el, de a 44 esztendő alatt ezt még nem sikerült megtennem - mondta mosolyogva szombaton az apátfalvi általános iskola ballagásán Csávás Antalné tanítónő. Az idei tanévben 21 nyolcadikos köszönt el, s lépett ki a nagybetűs életbe.

Ballagás, 44 év távlatából - Galéria!

Az apátfalvi Dózsa György Általános Iskolától szombaton 21 nyolcadikos vett végső búcsút, a névsor: Bájer Dániel, Balogh Vigh Natália, Borbás Vanessza, Borbély Levente, Bucsu Attila, Farkas Boglárka, Gaudi Cintia, Igaz Ákos Dénes, Jakobovics Dávid, Kimpán János, Kóródi Tibor, Koszta Gergő Pál, Marjai Laura, Matajsz János Tibor, Mezei Boglárka, Simon Patrik, Sinoros-Szabó Sándor, Szabados Adrián, Tsereteli Katalin, Varga Szabolcs és Vér Csaba Marcell. Osztályfőnök: Bereczki László.

Ballagás, 44 év távlatából - Galéria!

- Nálunk nagyon családias, közvetlen a légkör, 179 kisdiákkal foglalkozunk, mivel igen sok halmozottan hátrányos gyerek is jár hozzánk, ezért nagyon fontos a tanár és a tanuló közötti jó viszony kialakítása - nyilatkozta az iskola megbízott intézményvezetője, Balázs Katalin Judit. A Dózsában magas óraszámban tanítanak zenét, illetve művészeti ágakat, de a sportélet is igen sokrétű, még olyan különlegességek is vannak, mint a street- vagy a floorball.

Ballagás, 44 év távlatából - Galéria!

Az iskola egykori tanára, Sánta Valéria, aki egyben Apátfalva díszpolgára is, korábban alapított egy díjat, melyet a tanév végén mindig a legjobbaknak ítélik oda. Szombaton hat diák vehette át ezt az elismerést: Jakobovics Dávid, Mezei Boglárka, Simon Patrik, Sinoros-Szabó Sándor, Varga Szabolcs és Vér Csaba Marcell. - A képviselő-testület legutóbbi ülésén alkotott egy olyan rendeletet, mely szerint ezen díj mellé a gyerekek 10-10 ezer forint pénzjutalmat is kapnak - tudtuk meg Szekeres Ferenctől. A polgármestertől ezt a diákok most először vehették át.

Ballagás, 44 év távlatából - Galéria!

Csávás Antalné 1973 óta tanítja az apátfalvi gyerekeket. Már többször gondolt arra, hogy össze kellene gyűjteni, hány diákját is ballagtatta el, de ez a hosszú lista még mindig várat magára. - Nagyon szeretek oktatni, külön öröm számomra, hogy egykori tanítványaimnak már a gyermekeivel is foglalkozhatom, sőt, olyan kollégám is van már, akit egykoron tanítottam - mesélte a tanítónő. Ez az iskola az első munkahelye, itt kezdett, s innen szeretne majd nyugdíjba menni. A több mint négy évtizedet itt találja, kicsivel több, mint egy percbe sűrítve:

Ballagás, 44 év távlatából - Galéria!

Ballagás, 44 év távlatából - Galéria!

Munkatársunktól. K.