2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-08-30 12:09:41

Bálint: Nem csak én jelentettem fel a Táltost

A Táltossal kapcsolatos újabb fejleményekről Bálint Gabriella önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtó munkatársait szerdán délelőtt, az iskola hódmezővásárhelyi tagintézményének épülete előtt.

Augusztus 7-én, hétfőn arról tájékoztatta az önkormányzati képviselő a sajtó munkatársait, hogy feljelentést tesz a Táltos Iskolát működtető alapítvány ellen, akkor a következőket mondta a KDNP városi elnöke:

"A Táltos Iskolát működtető alapítvány és az ottani vezetőség becstelenül járt el a hódmezővásárhelyi gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal szemben. Úgy tűnik, mintha piramis játékot űzne ez az intézmény."

Bálint: Nem csak én jelentettem fel a Táltost

Bálint Gabriella, önkormányzati képviselő a következőt jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón:

"Nem csak én, mint önkormányzati képviselő, tettem feljelentést a Táltos Iskolában előforduló súlyos anomáliák gyanúja miatt, hanem a hivatalos tájékoztatás szerint, okirat hamisítás, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűncsselekményének alapos gyanúja miatt is tettek, ismeretlen tettes ellen, büntető feljelentést a NAV-nál."

Bálint: Nem csak én jelentettem fel a Táltost

Susán városrész képviselője elmondta, hogy véleménye szerint, itt lenne az ideje, hogy Ritter Mária igazgatónő álljon a nyilvánosság elé, ne bujkáljon és ne beszéljen össze-vissza, ugyanis cserbenhagyták a gyermekeket, a szülőket, a pedagógusokat, valamint visszaéltek a nehéz sorsú, problémás gyermekek helyzetével.

Bálint: Nem csak én jelentettem fel a Táltost

Azoknak a diákoknak az elhelyezésével kapcsolatban, akik a környékről jártak be Hódmezővásárhelyre a Táltosba, Bálint Gabriella azt mondta, hogy az adott településeken található körzeti iskoláknak, kötelessége befogadnia a gyermekeket.

A Táltos Iskola körüli botrányról több alkalommal írtunk már. Június második felében röppentek fel az első hírek, amelyekből már sejteni lehetett, hogy nagy gondok vannak. Majd jött a hír a bezárásról, illetve megszüntetésről. A Táltos Iskolával kapcsolatos összes korábbi cikkünket, itt találhatja meg.

n.j.