2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Önkormányzatok hírei
Égető Réka | 2017-08-23 14:00:41

Bálint: „Ellopták az állam pénzét!”

„Mártonné Ritter Mária folyamatosan hazudozik, és hazudott is az elmúlt egy hónapban. Ellopták a Magyar Állam pénzét” – jelentette ki a hódmezővásárhelyi Táltos Iskola igazgatónőjével és fenntartójával kapcsolatban Bálint Gabriella, Susán városrész képviselője, a KDNP városi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Bálint: „Ellopták az állam pénzét!”

„Az igazgatónő és a fenntartó becsapták és cserbenhagyták a gyermekeket, a szülőket, a családokat és természetesen Hódmezővásárhely önkormányzatát is. Mártonné Ritter Mária folyamatosan hazudozik, és hazudott is az elmúlt egy hónapban. Nem tudok és nem is akarok másképp fogalmazni: ellopták a Magyar Állam pénzét. 2016 óta ez az iskola nem kapott már pénzbeli normatív támogatást a működésére. A pedagógusok elbocsájtását már 2017 júniusától megkezdték, ami a hódmezővásárhelyi tagintézményt érinti” – fogalmazott Bálint Gabriella képviselő.

Az iskola először július 25-én kérte szüneteltetését, ami törvényileg nem is lehetséges, így július 31-én kérte megszüntetését. Erről a szándékukról sem a szülőket, sem az önkormányzatot nem tájékoztatták. „Az önkormányzatnak az igazgatónő, a fenntartó ezen döntéséhez semmi köze sem volt. Csak azután kapott a város vezetése tájékoztatást, amikor levélben az iskola fenntartójától az önkormányzat ezt kérte. Így visszautasítunk minden olyan, az önkormányzatot számonkérő megfogalmazást, hiszen a felelőst a fenntartónál kell keresni. Hiszen a fenntartó és az iskola vezetése volt az, aki becsapta és kijátszotta a szülőket, és ezzel végtelenül nehéz helyzetbe hozta őket” – mondta Bálint Gabriella.

Bálint: „Ellopták az állam pénzét!”

Az önkormányzat úgy kapcsolódik a Táltos Iskola életéhez, hogy 2011 óta Hódmezővásárhely a piaci árnál 50 százalékkal olcsóbban bocsátotta a Táltos rendelkezésére az ingatlant iskolai célra. Emellett részletfizetési lehetőséget is adott a tulajdon megszerzésére a fenntartónak, azaz a 4 School Nonprofit Kft-nek azzal a megkötéssel, hogy a hódmezővásárhelyi gyerekeknek nem kell külön tandíjat fizetni. „Az iskola nagyon nehezen fizette meg ezeket a részleteket. Sőt, 2017-ben nem is teljesítette szerződési kötelességeit” – tette hozzá a képviselő.

„Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben az a legkevesebb, hogyha mind az igazgatónő, mind pedig az iskola fenntartója nyilvánosan elnézést kér, bocsánatot kér és megköveti ezeket a szülőket, gyermekeket, családokat” – zárta gondolatait Bálint Gabriella.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a gyermekek elhelyezésében segít az önkormányzat és a tankerület is, és feljelentés is született a Táltos ügyben.

ÉR.