2015. március 2. hétfő, Lujza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
10°C
7°C
Eső / 10°C
k / 7°C
sze / 7°C
Belföldi Hírek
Kovács Péter | 2012-07-21 11:02:19

Balesetek tegnap este óta – többen meghaltak

Több halálos baleset is történt az országban délelőtt és az este folyamán.

Egy ember meghalt, három megsérült abban a balesetben, amely szombat reggel történt az 53-as főúton, Akasztó közelében – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Rákosi Mihály tájékoztatása szerint nem sokkal háromnegyed kilenc előtt egy Solt irányából Akasztó felé tartó személyautó vezetője az előtte fékező kocsisor láttán elrántotta járműve kormányát, és áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A szemközti sávban a gépkocsi frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő szerb kamionnal.
A karambol következtében az autóban ülők egyike: egy férfi a helyszínen életét vesztette, két másik utas könnyebben megsérült, míg a dunaújvárosi sofőrt a kiérkező mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Valamennyiüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül.
A jelenleg is tartó helyszínelés, illetve műszaki mentés idejére az 53-as főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárta a rendőrség. A forgalmat Soltnál Fülöpszállás, illetve Dunaújváros, Akasztónál Csengőd irányába terelik – tette hozzá a szóvivő.

Kamion ütközött személyautóval a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette - közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója szombaton.

Ajka-Bakonygyepesnél a rendőri helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el, a forgalmat Ajkarendek felé terelik el - mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Czirner József tájékoztatása szerint a balesethez egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az Ajkai kórházba.
Az MTI információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.

 

 

Gyalogost gázolt halálra egy személygépkocsi a 26-os számú úton szombat hajnalban - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gaskó Bertalan elmondta: a baleset az út Vadna és Dubicsány közötti kivilágítatlan szakaszán történt. Az 55 éves nagybarcai férfit elütő autó a gyalogossal egy irányban haladt.

 

 

Hárman meghaltak és további egy ember megsérült abban a balesetben, amely szombaton, a hajnali órákban történt Kisújszállás és Kuncsorba között - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint egy mezőgazdasági bekötőúton eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi borult árokba. Az autóban ülők közül az elsődleges információk alapján három ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajtuk segíteni, ők a helyszínen életüket vesztették. Rajtuk kívül egy sérültet kórházba szállítottak.  
A helyszínelés jelenleg is tart az érintett útszakaszon, ami nem okoz fennakadást a forgalomban.

Teljes hosszában lezárták az M15-ös főutat a három emberéletet követelő péntek éjjeli baleset miatt - tudta meg a helyszínen a mentésben résztvevőktől az MTI tudósítója.

Az MTI információi szerint frontálisan ütközött a magyar-szlovák határon lévő rajkai átkelő közelében egymással egy személyautó és egy kamion: a személyautóban, a korábbi beszámolókkal szemben, nem hárman, hanem négyen ültek.

Úgy tudni, egy utast súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, míg hárman a helyszínen életüket vesztették az autó utasai közül.
A dinnyét szállító nyerges vontató vezetője csak könnyebben sérült az ütközésben.
A beszámolók szerint a személyautó német, a kamion cseh rendszámú.

A kétszer egy sávos, mintegy 15 kilométer hosszú M15-ös az M1-es autópályát köti össze a rajkai átkelőn keresztül a határ túloldalán futó D2 sztrádával.

 

Forrás: MTI/BAON

Tudósító | 2015-03-02 12:11:22

Napraforgó műsorunk mai témája a szemétfeldolgozás és -gyűjtés volt. Vendégeinkkel, Lázár Máriával (projektmenedzser) és Dr. Kovács Pállal (Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Nonprofit Kft. ügyvezetője) Virág Alma beszélgetett.

Tudósító | 2015-03-02 11:54:30

A város új szociális rendeletéről tartott tájékoztatót hétfőn dr. Kószó Péter alpolgármester, Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, és Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője. A cél egy igazságos, a méltányosságot kihasználó, elsősorban konszenzuson és átláthatóságon alapuló rendelet létrehozása volt, amelyre ezentúl nagyobb rálátása lesz a testületnek” – fogalmazott az alpolgármester.

Tudósító | 2015-03-02 11:48:58

A megyék közül idén is Csongrád megyében terjesztették fel a legtöbb egészségügyi dolgozót az Astellas-díjra. Az év orvosa pályázat közönségjelöltjeire egészen március 6-ig szavazhatnak.

Tudósító | 2015-03-02 11:35:24

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánja, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az elmúlt héten védte meg nagy doktori disszertációját. A talaj- és környezetminőség javítása és fenntartása növénytermesztési módszerekkel – címmel Gyuricza Csaba, a SZIE dékánja, a Tudományos Akadémián szerezte meg tudományos fokozatát.

Tudósító | 2015-03-02 11:25:20

Idén is megrendezi évadnyitó bálját a Pálffy Huszár Egyesület Hódmezővásárhelyen. Erre és toborzóra is készül a szervezet – tudtuk meg Baráth Imre Gábor elnöktől.

Szeri Csaba | 2015-03-02 11:24:50

A Csongrád megyei I. osztály kezdő tavaszi hétvégéjén az FK 1899 Szeged látogatott a sereghajtó Kistelek otthonába. A hazaiak egy jól sikerült első félidőt követően nem tudták tartani a szegedieket és elvesztették a találkozót.

Tudósító | 2015-03-02 10:57:15

A Hódmezővásárhelyi Box Klub február 28-án szombaton a Mohácson megrendezett Nemzetközi Busó Kupa ökölvívó versenyen szerepelt. A 75 kg-os súlycsoportban Kovács Pál a horvátországi Marijan Rajic legyőzésével aranyérmes lett.

Tudósító | 2015-03-02 10:46:48

A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba.A 2001-ben alakult együttes az évek során bejárta Európát és a világot, hozzájárulva ezzel a magyar bor jó hírének, nemzetközi elismertségének tovább erősödéséhez.