2015. szeptember 1. kedd, Egon
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
34°C
29°C
Tiszta / 34°C
sze / 29°C
cs / 27°C
Belföldi Hírek
Kovács Péter | 2012-07-21 11:02:19

Balesetek tegnap este óta – többen meghaltak

Több halálos baleset is történt az országban délelőtt és az este folyamán.

Egy ember meghalt, három megsérült abban a balesetben, amely szombat reggel történt az 53-as főúton, Akasztó közelében – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Rákosi Mihály tájékoztatása szerint nem sokkal háromnegyed kilenc előtt egy Solt irányából Akasztó felé tartó személyautó vezetője az előtte fékező kocsisor láttán elrántotta járműve kormányát, és áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A szemközti sávban a gépkocsi frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő szerb kamionnal.
A karambol következtében az autóban ülők egyike: egy férfi a helyszínen életét vesztette, két másik utas könnyebben megsérült, míg a dunaújvárosi sofőrt a kiérkező mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Valamennyiüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül.
A jelenleg is tartó helyszínelés, illetve műszaki mentés idejére az 53-as főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárta a rendőrség. A forgalmat Soltnál Fülöpszállás, illetve Dunaújváros, Akasztónál Csengőd irányába terelik – tette hozzá a szóvivő.

Kamion ütközött személyautóval a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette - közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója szombaton.

Ajka-Bakonygyepesnél a rendőri helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el, a forgalmat Ajkarendek felé terelik el - mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Czirner József tájékoztatása szerint a balesethez egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az Ajkai kórházba.
Az MTI információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.

 

 

Gyalogost gázolt halálra egy személygépkocsi a 26-os számú úton szombat hajnalban - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gaskó Bertalan elmondta: a baleset az út Vadna és Dubicsány közötti kivilágítatlan szakaszán történt. Az 55 éves nagybarcai férfit elütő autó a gyalogossal egy irányban haladt.

 

 

Hárman meghaltak és további egy ember megsérült abban a balesetben, amely szombaton, a hajnali órákban történt Kisújszállás és Kuncsorba között - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint egy mezőgazdasági bekötőúton eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi borult árokba. Az autóban ülők közül az elsődleges információk alapján három ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajtuk segíteni, ők a helyszínen életüket vesztették. Rajtuk kívül egy sérültet kórházba szállítottak.  
A helyszínelés jelenleg is tart az érintett útszakaszon, ami nem okoz fennakadást a forgalomban.

Teljes hosszában lezárták az M15-ös főutat a három emberéletet követelő péntek éjjeli baleset miatt - tudta meg a helyszínen a mentésben résztvevőktől az MTI tudósítója.

Az MTI információi szerint frontálisan ütközött a magyar-szlovák határon lévő rajkai átkelő közelében egymással egy személyautó és egy kamion: a személyautóban, a korábbi beszámolókkal szemben, nem hárman, hanem négyen ültek.

Úgy tudni, egy utast súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, míg hárman a helyszínen életüket vesztették az autó utasai közül.
A dinnyét szállító nyerges vontató vezetője csak könnyebben sérült az ütközésben.
A beszámolók szerint a személyautó német, a kamion cseh rendszámú.

A kétszer egy sávos, mintegy 15 kilométer hosszú M15-ös az M1-es autópályát köti össze a rajkai átkelőn keresztül a határ túloldalán futó D2 sztrádával.

 

Forrás: MTI/BAON

Tudósító | 2015-09-01 16:10:26

Nehéz körülmények között szolgálatot teljesítő erdélyi református lelkészek, egyházi vezetők találkoztak kedden Csanádpalotán. A több mint negyven résztvevőt Kovács Sándor polgármester és Kató Béla erdélyi református püspök köszöntötte. Palota és az erdélyi Kőhalom közel két évtizede lett testvértelepülése egymásnak, ezért rendezték meg itt ezt az összejövetelt.

Tudósító | 2015-09-01 15:49:34

A Szegedi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértése miatt bírósági előkészítő eljárást folytat egy 51 éves férfi ellen a gyorstelepítésű drótakadály 2015. szeptember 1-jén 11 óra 10 perc körüli időben Röszke külterületén történt megrongálása miatt.

Tudósító | 2015-09-01 15:33:20

Az 5. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok Találkozójának vendége Tim Hunt volt kedden, a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány szervezésében. Az ő jóvoltukból először a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot látogatta meg a professzor, majd a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola vendége volt.

Tudósító | 2015-09-01 14:50:12

Szeptember 19-én rendezik meg a IV. Marosmenti Félmaraton és Gyalogtúrát.

Tudósító | 2015-09-01 14:42:51

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere és Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. vezetője tájékoztatót tartott a sajtó képviselői számára, kedden, a cég bemutatótermében.

Megyeri József | 2015-09-01 14:38:06

Mi az énidő? Az önmagunkra fordított idő, amikor bármit csinálhatunk, ami számunkra örömet jelent, feltölt vagy a személyes fejlődésünket szolgálja.

Soós Kata | 2015-09-01 14:33:43

Aerobik, pilates és jóga –mind különböző sportok, egy azonban közös bennük: Az EVP keretén belül mindet ingyenesen lehet űzni. Szántai Zsanett aerobik edző, Kardos Eszter pilates edző és Hrutka Ildikó jógaoktató volt a vendégem a Rádió 7 keddi Napraforgójában.

Kukovecz Blanka | 2015-09-01 14:28:40

Hallgassa szeptember 6-án is a Szívküldit a Rádió 7-ben, az FM 96,8, 97,6, és a 107,0-s frekvencián! Várja Önöket 13 órától a két műsorvezető, Soós Kata és Kondacs Gergely, valamint a technikus Fazekas Gábor.

A műsor szerkesztésében közreműködnek: Boros Ilona és Sipter Veronika.

Tudósító | 2015-09-01 13:52:46

Több száz migráns rohamozta meg reggel a nemzetközi vonatokat a Keleti pályaudvaron. Hatalmas volt a tömeg, a rendőrök sorfalat álltak a peronon. A helyzet annyira elfajult, hogy nem sokkal 9 óra után lezárták az állomást, a pályaudvart kiürítették. A bevándorlók tömege a Baross téren tüntetésbe kezdett. Azt követelik, hogy engedjék őket tovább Németországba. A tegnap Magyarországról indult vonatokkal több mint 3600 bevándorló érkezett meg este a bécsi pályaudvarra, többségük azonban azonnal tovább indult Németországba.

Tudósító | 2015-09-01 13:49:26

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4-es autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett ötödik embercsempész előzetes letartóztatását is kedden.