2015. március 27. péntek, Hajnalka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
18°C
9°C
Felhős / 18°C
szo / 9°C
v / 8°C
Belföldi Hírek
Kovács Péter | 2012-07-21 11:02:19

Balesetek tegnap este óta – többen meghaltak

Több halálos baleset is történt az országban délelőtt és az este folyamán.

Egy ember meghalt, három megsérült abban a balesetben, amely szombat reggel történt az 53-as főúton, Akasztó közelében – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Rákosi Mihály tájékoztatása szerint nem sokkal háromnegyed kilenc előtt egy Solt irányából Akasztó felé tartó személyautó vezetője az előtte fékező kocsisor láttán elrántotta járműve kormányát, és áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A szemközti sávban a gépkocsi frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő szerb kamionnal.
A karambol következtében az autóban ülők egyike: egy férfi a helyszínen életét vesztette, két másik utas könnyebben megsérült, míg a dunaújvárosi sofőrt a kiérkező mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Valamennyiüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül.
A jelenleg is tartó helyszínelés, illetve műszaki mentés idejére az 53-as főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárta a rendőrség. A forgalmat Soltnál Fülöpszállás, illetve Dunaújváros, Akasztónál Csengőd irányába terelik – tette hozzá a szóvivő.

Kamion ütközött személyautóval a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette - közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója szombaton.

Ajka-Bakonygyepesnél a rendőri helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el, a forgalmat Ajkarendek felé terelik el - mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Czirner József tájékoztatása szerint a balesethez egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az Ajkai kórházba.
Az MTI információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.

 

 

Gyalogost gázolt halálra egy személygépkocsi a 26-os számú úton szombat hajnalban - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gaskó Bertalan elmondta: a baleset az út Vadna és Dubicsány közötti kivilágítatlan szakaszán történt. Az 55 éves nagybarcai férfit elütő autó a gyalogossal egy irányban haladt.

 

 

Hárman meghaltak és további egy ember megsérült abban a balesetben, amely szombaton, a hajnali órákban történt Kisújszállás és Kuncsorba között - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint egy mezőgazdasági bekötőúton eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi borult árokba. Az autóban ülők közül az elsődleges információk alapján három ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajtuk segíteni, ők a helyszínen életüket vesztették. Rajtuk kívül egy sérültet kórházba szállítottak.  
A helyszínelés jelenleg is tart az érintett útszakaszon, ami nem okoz fennakadást a forgalomban.

Teljes hosszában lezárták az M15-ös főutat a három emberéletet követelő péntek éjjeli baleset miatt - tudta meg a helyszínen a mentésben résztvevőktől az MTI tudósítója.

Az MTI információi szerint frontálisan ütközött a magyar-szlovák határon lévő rajkai átkelő közelében egymással egy személyautó és egy kamion: a személyautóban, a korábbi beszámolókkal szemben, nem hárman, hanem négyen ültek.

Úgy tudni, egy utast súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, míg hárman a helyszínen életüket vesztették az autó utasai közül.
A dinnyét szállító nyerges vontató vezetője csak könnyebben sérült az ütközésben.
A beszámolók szerint a személyautó német, a kamion cseh rendszámú.

A kétszer egy sávos, mintegy 15 kilométer hosszú M15-ös az M1-es autópályát köti össze a rajkai átkelőn keresztül a határ túloldalán futó D2 sztrádával.

 

Forrás: MTI/BAON

Fazekas Gábor | 2015-03-27 11:08:07

Sok kisebb-nagyobb cég rendez rendszeresen oktatást, meetinget, konferenciát a dolgozóinak, vagy az egész országban tevékenykedő vezetők, képviselők időnként összejönnek egy megadott helyen.

Virág Alma | 2015-03-27 10:30:27

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése március 31-én, kedden, 8 órától a polgármesteri hivatal dísztermében tartja rendkívüli ülését.

Virág Alma | 2015-03-27 10:21:34

A bejelentést követő két órán belül elfogták a kisteleki rendőrök a besurranó tolvajt.

Virág Alma | 2015-03-27 09:51:05

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a rendőrség munkatársainak közreműködésével egy éppen működő ásványolajtermék lepárló berendezést, valamint megközelítőleg 10.000 liter már legyártott ásványolajterméket találtak egy ágasegyházi ingatlanon.

Szeri Csaba | 2015-03-27 09:37:02

A megyeegyes bajnokság a 20. fordulóval folytatódik a hétvégén, míg a megye II-ben a 19 játéknapot rendezik. A papírforma szerint a HFC újabb három pontot zsákmányolhat a Mártély ellen, a Szőreg az Üllés csapatát fogadja.

Virág Alma | 2015-03-27 09:27:23

A tavaszi ivóvízhálózat-mosatást Hódmezővásárhelyen 2015. április 7 - 13. között, Hódmezővásárhely - Kútvölgyön pedig április 2-án végzik el.

Virág Alma | 2015-03-27 08:48:54

3 vagy 4 hetes edzőtáborozásukat kezdték meg ma Bács- Kiskun megyében Izsákon a 16x világbajnok Lázár fivérek, akik közül Zoltán 2-es Vb-re és 4-es Eb-re készül, míg Vilmos 2-es Vb-re való felkészülést kezdte meg.

Virág Alma | 2015-03-27 08:46:50
A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi fogyasztóvédelmi központja által a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil Háló Program népszerűsítésére öt részes sorozat indult a Rádió 7-ben, minden hónap utolsó hétfőjén. A sorozat negyedik adása 2015. március 30-án, hétfőn 10 órától lesz a Rádió 7 hullámhosszán.