2015. augusztus 3. hétfő, Hermina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
20°C
20°C
Tiszta / 20°C
k / 20°C
sze / 27°C
Belföldi Hírek
Kovács Péter | 2012-07-21 11:02:19

Balesetek tegnap este óta – többen meghaltak

Több halálos baleset is történt az országban délelőtt és az este folyamán.

Egy ember meghalt, három megsérült abban a balesetben, amely szombat reggel történt az 53-as főúton, Akasztó közelében – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Rákosi Mihály tájékoztatása szerint nem sokkal háromnegyed kilenc előtt egy Solt irányából Akasztó felé tartó személyautó vezetője az előtte fékező kocsisor láttán elrántotta járműve kormányát, és áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A szemközti sávban a gépkocsi frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő szerb kamionnal.
A karambol következtében az autóban ülők egyike: egy férfi a helyszínen életét vesztette, két másik utas könnyebben megsérült, míg a dunaújvárosi sofőrt a kiérkező mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Valamennyiüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül.
A jelenleg is tartó helyszínelés, illetve műszaki mentés idejére az 53-as főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárta a rendőrség. A forgalmat Soltnál Fülöpszállás, illetve Dunaújváros, Akasztónál Csengőd irányába terelik – tette hozzá a szóvivő.

Kamion ütközött személyautóval a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette - közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója szombaton.

Ajka-Bakonygyepesnél a rendőri helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el, a forgalmat Ajkarendek felé terelik el - mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Czirner József tájékoztatása szerint a balesethez egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az Ajkai kórházba.
Az MTI információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.

 

 

Gyalogost gázolt halálra egy személygépkocsi a 26-os számú úton szombat hajnalban - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gaskó Bertalan elmondta: a baleset az út Vadna és Dubicsány közötti kivilágítatlan szakaszán történt. Az 55 éves nagybarcai férfit elütő autó a gyalogossal egy irányban haladt.

 

 

Hárman meghaltak és további egy ember megsérült abban a balesetben, amely szombaton, a hajnali órákban történt Kisújszállás és Kuncsorba között - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint egy mezőgazdasági bekötőúton eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi borult árokba. Az autóban ülők közül az elsődleges információk alapján három ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajtuk segíteni, ők a helyszínen életüket vesztették. Rajtuk kívül egy sérültet kórházba szállítottak.  
A helyszínelés jelenleg is tart az érintett útszakaszon, ami nem okoz fennakadást a forgalomban.

Teljes hosszában lezárták az M15-ös főutat a három emberéletet követelő péntek éjjeli baleset miatt - tudta meg a helyszínen a mentésben résztvevőktől az MTI tudósítója.

Az MTI információi szerint frontálisan ütközött a magyar-szlovák határon lévő rajkai átkelő közelében egymással egy személyautó és egy kamion: a személyautóban, a korábbi beszámolókkal szemben, nem hárman, hanem négyen ültek.

Úgy tudni, egy utast súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, míg hárman a helyszínen életüket vesztették az autó utasai közül.
A dinnyét szállító nyerges vontató vezetője csak könnyebben sérült az ütközésben.
A beszámolók szerint a személyautó német, a kamion cseh rendszámú.

A kétszer egy sávos, mintegy 15 kilométer hosszú M15-ös az M1-es autópályát köti össze a rajkai átkelőn keresztül a határ túloldalán futó D2 sztrádával.

 

Forrás: MTI/BAON

Megyeri József | 2015-08-03 06:31:01

Erről lesz szó a Rádió 7 hétfő délelőtt 10 órakor kezdődő Napraforgó című műsorában.

Megyeri József | 2015-08-03 06:20:56

Villám csapott egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű épületbe vasárnapról hétfőre virradó éjjel Nagytőkén, a Bocskai utcában.

Tudósító | 2015-08-02 20:49:40

Két alkalommal is egy-egy hetes gitárkurzust tartanak Kiszomboron. Ezt beharangozva szombaton a Rotundában Csáki András Junior Prima-díjas gitárművész adott koncertet. A községbe az ország számos zeneiskolájából érkeznek diákok, hogy ezekben a napokban még jobban elmélyítsék tudásukat.

Szeri Csaba | 2015-08-02 20:35:20

Vasárnap délután megkezdte az NB III-as szezonját a Hódmezővásárhelyi FC csapata. A viharosan induló mérkőzés végén Bódi Attila játékosai örülhettek jobban, ugyanis 3-2-re legyőzték a vendég Békéscsabát.

Égető Réka | 2015-08-02 19:32:06

Igazi örömzenének lehettek szem- és fültanúi vasárnap este a hódmezővásáhelyi Völgy utcai Unitárius Templomba látogatók. A XXIII. Augusztusi Zenei Napok második felvonásán Lakatos György, Liszt-díjas fagottművész adott koncertet.

Tudósító | 2015-08-02 18:42:15

Augusztus 2-a Roma Holokauszt Emléknapja. Makón most először elevenítették fel a szörnyű múltat, vagyis a II. világháború idején több százezer roma deportálását. Szombaton a Hagymaházban kiállítás nyílt, a szabadtéri színpadán zenével, versekkel, táncjátékkal és beszédekkel emlékeztek meg a Holokausztról.

Tudósító | 2015-08-02 13:59:59

A roma holokauszt áldozataira emlékezett vasárnap délelőtt Hódmezővásárhely Cigány Nemzetiségi Önkormányzata a Római katolikus temető Roma Holokauszt emlékművénél. A megemlékezésen beszédet mondott Mátray Attila, a Csongrád Megyei Cigány Önkormányzat Nemzetiségi Bizottságának elnöke és dr. Kószó Péter alpolgármester.

Fazekas Gábor | 2015-08-02 13:53:24

Két személyt szállítottak kórházba, amikor egy személyautó kettő parkoló autónak is neki ütközött Csongrádon, az Ifjúság úton.

Tudósító | 2015-08-02 12:59:40

Augusztus 2-án,vasárnap immáron 14. alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Dr. Rapcsák András Sakk Emlékversenyt, a Fekete Sas Közösségi Ház éttermében.

Égető Réka | 2015-08-02 12:26:15

A Nagy Szegedi Fagyi Háború harcmezején a csokoládé fagylaltok csaptak össze vasárnap délelőtt. A küzdelemből a kóstolók kerültek ki győztesként.