2015. április 21. kedd, Konrád
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
12°C
15°C
Felhős / 12°C
sze / 15°C
cs / 15°C
Belföldi Hírek
Kovács Péter | 2012-07-21 11:02:19

Balesetek tegnap este óta – többen meghaltak

Több halálos baleset is történt az országban délelőtt és az este folyamán.

Egy ember meghalt, három megsérült abban a balesetben, amely szombat reggel történt az 53-as főúton, Akasztó közelében – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Rákosi Mihály tájékoztatása szerint nem sokkal háromnegyed kilenc előtt egy Solt irányából Akasztó felé tartó személyautó vezetője az előtte fékező kocsisor láttán elrántotta járműve kormányát, és áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A szemközti sávban a gépkocsi frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő szerb kamionnal.
A karambol következtében az autóban ülők egyike: egy férfi a helyszínen életét vesztette, két másik utas könnyebben megsérült, míg a dunaújvárosi sofőrt a kiérkező mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Valamennyiüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül.
A jelenleg is tartó helyszínelés, illetve műszaki mentés idejére az 53-as főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárta a rendőrség. A forgalmat Soltnál Fülöpszállás, illetve Dunaújváros, Akasztónál Csengőd irányába terelik – tette hozzá a szóvivő.

Kamion ütközött személyautóval a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette - közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója szombaton.

Ajka-Bakonygyepesnél a rendőri helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el, a forgalmat Ajkarendek felé terelik el - mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Czirner József tájékoztatása szerint a balesethez egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az Ajkai kórházba.
Az MTI információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.

 

 

Gyalogost gázolt halálra egy személygépkocsi a 26-os számú úton szombat hajnalban - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gaskó Bertalan elmondta: a baleset az út Vadna és Dubicsány közötti kivilágítatlan szakaszán történt. Az 55 éves nagybarcai férfit elütő autó a gyalogossal egy irányban haladt.

 

 

Hárman meghaltak és további egy ember megsérült abban a balesetben, amely szombaton, a hajnali órákban történt Kisújszállás és Kuncsorba között - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint egy mezőgazdasági bekötőúton eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi borult árokba. Az autóban ülők közül az elsődleges információk alapján három ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajtuk segíteni, ők a helyszínen életüket vesztették. Rajtuk kívül egy sérültet kórházba szállítottak.  
A helyszínelés jelenleg is tart az érintett útszakaszon, ami nem okoz fennakadást a forgalomban.

Teljes hosszában lezárták az M15-ös főutat a három emberéletet követelő péntek éjjeli baleset miatt - tudta meg a helyszínen a mentésben résztvevőktől az MTI tudósítója.

Az MTI információi szerint frontálisan ütközött a magyar-szlovák határon lévő rajkai átkelő közelében egymással egy személyautó és egy kamion: a személyautóban, a korábbi beszámolókkal szemben, nem hárman, hanem négyen ültek.

Úgy tudni, egy utast súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, míg hárman a helyszínen életüket vesztették az autó utasai közül.
A dinnyét szállító nyerges vontató vezetője csak könnyebben sérült az ütközésben.
A beszámolók szerint a személyautó német, a kamion cseh rendszámú.

A kétszer egy sávos, mintegy 15 kilométer hosszú M15-ös az M1-es autópályát köti össze a rajkai átkelőn keresztül a határ túloldalán futó D2 sztrádával.

 

Forrás: MTI/BAON

Égető Réka | 2015-04-21 18:22:41

Móka, kacagás és minden, ami retro – ez jellemezte a Cseresnyés Diáknapok második napját kedd délután. A hétfői „bemelegítő” esten a sporté volt a főszerep: csocsó, foci, párnacsata.

Tudósító | 2015-04-21 17:17:38

Cowboynak és cowgirlnek öltözött fiúk, lányok népesítették be kedden a makói Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumot (Szignum). A VIII. Bábel-nap mostani témája a vadnyugat volt. A városból és a környező településekről érkező diákok játékos vetélkedőkön mérték össze tudásukat.

Tudósító | 2015-04-21 16:06:35

A hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola diákjai negyedik alkalommal utaztak a Határtalanul! program keretében – idén április 15 és 17 között – Erdélybe. Ehhez kapcsolódóan projektzáró rendezvényt tartottak kedd délelőtt, az iskola Szent István utcai épületében. A hetedik osztályos tanulók értékelő órákon vettek részt, amelyeken a kirándulás tapasztalatait és élményeit elevenítették fel.

Tudósító | 2015-04-21 15:44:52

Kedden Eötvös-nap keretében ünnepeltek a szakképzősök. Már hagyományosnak tekinthető, hogy tanításmentesen iskolai napot tartanak az Eötvös József Szakképző Iskolában.

Tudósító | 2015-04-21 15:05:21

Dr. Szabó Bálint: „Márciusban indítványoztuk, hogy a vásárhelyi, a szegedi önkormányzatok és a nagyvállalkozókat ért kár megtérítése érdekében azonnal zárolják K. Imre és közvetlen családtagjai teljes magánvagyonát, hogy a megkapott 100 millió forint méltó helyére, a károsultakhoz kerüljön.”

Soós Kata | 2015-04-21 13:56:57

Április 15.-én szerdán kötetlen Kerekasztal beszélgetésre várta a falu lakosságát a polgármester. Két fő téma került megvitatásra, az első a hulladékszállítással kapcsolatos változások, a másik a 2015. évi fejlesztések.

Soós Kata | 2015-04-21 13:52:18

„Hősök vagy árulók,” címmel a kelet-európai kémvilág életébe nyújt betekintést az a kiállítás és mini konferencia, amelyet április 23-án, csütörtökön, délután rendeznek Szegeden, a Megyeházán.

Égető Réka | 2015-04-21 13:43:40

A magyar közigazgatás az elmúlt évtizedek legnagyobb átalakítását éli meg. Április 1-től ismét számos változtatást vezettek be, amely - többek között – érintik az állami család- és lakástámogatásokkal kapcsolatos ügyintézést is. Az április 1-jével bekövetkezett változtatásokat, illetve az eddigi tapasztalatokat összegezte a keddi Napraforgóban Dr. Makó András, a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője és Dr. Égető Gábor, a Makói járási Hivatal vezetője. A műsorvezető Égető Réka volt.