2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
cs / 3°C
p / 0°C
Közlekedési és Kék hírek
Czabarka János | 2017-11-11 08:14:45

Balesetek Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral, valamint egy személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Balesetek Csongrád megyében

 

Egy Ford személyautó sofőrje 2017. november 10-én 12 óra körül hátulról egy forgalmi okból álló Renault gépkocsinak ütközött, amelyet egy Skodának lökött az 55-ös számú főút 5-ös kilométerszelvényében. A balesetben hárman könnyebben sérültek.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a következő tanácsok betartását javasolja az őszi-téli közlekedés során:

- A gépjármű műszaki állapotát és biztonsági berendezéseit ajánlatos a hosszabb utak előtt szakemberrel alaposan átnézetni, különös tekintettel az akkumulátor, a gumiabroncsok és a fékrendszer megfelelő működésére.

- A köd, a szitáló eső, a nyálkás utak mindennapossá válnak. Főleg éjszaka jellemző a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és vizes utak hirtelen válthatják egymást, mely különös óvatosságot és figyelmet kíván.

- Nagyobb követési távolságot tartva körültekintőbben, megfontoltabban kell vezetni, így csökkenthető a balesetek bekövetkezésének kockázata, mivel az esetleges hibák könnyebben korrigálhatóak.

- A kerékpárosok és a gyalogosok számára elengedhetetlen a jól működő világítás, nélkülözhetetlen a láthatósági mellény viselése! A megfelelő öltözet és a fényvisszaverő kiegészítők viselése életet menthet!

- A gépjárművek izzóinak fényereje a sokévi használat után csökkenhet, a szennyeződés, a sár és a vízpermet ugyancsak jelentősen ronthatja a fényerőt, ezért fontos a rendszeres ellenőrzés és a karbantartás.

Az idei évre meghirdetett „Látni és látszani 2017- egymásért” elnevezésű kampány során a rendőrség javasolja, hogy a közlekedők vizsgáltassák át gépjárműveik világítóberendezéseit és ellenőriztessék látásukat, mindezt térítésmentesen. A programba szakszervizek és optikusok kerültek, amelyek száma folyamatosan bővül országszerte.

Bővebb információk a www.police.hu, a www.baleset-megelozes.eu, valamint a www.latnieslatszani.hu weboldalakon.