2018. január 19. péntek, Sára
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
2°C
Köd / 4°C
szo / 2°C
v / 1°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-03-10 06:01:13

Baleset-megelőzési sajtótájékoztató Szegeden

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára a megye közlekedésrendészeti helyzetéről adott tájékoztatást.

Baleset-megelőzési sajtótájékoztató Szegeden

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egy szegedi telephelyen tartott sajtótájékoztatót a 2017. év első két hónapjának baleseti adatairól. Vad Róbert r. őrnagy, a főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára helyzetértékelésében ismertette az idei esztendő sérüléses baleseteinek tendenciát, összehasonlítva azokat a 2016-os év hasonló időszakával. Kiemelte, hogy az okozó járművezetők között továbbra is első helyet foglalnak el a személyautók sofőrjei, akiket a tehergépkocsi-vezetők, a kerékpárosok, motorosok és segédmotorosok követnek.

Vad Róbert r. őrnagy hozzátette: a személysérüléses balesetek tekintetében január és február hónapban 24 %-os javulás jelentkezett, a fő baleseti okok között viszont továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása, valamint a kanyarodási szabályok megsértése szerepel.

Az MBB titkára elmondta, hogy a tavasz beköszöntével több kétkerekű jelenik meg az utakon, nem csak e közlekedési eszközök sofőrjeinek felkészültsége, hanem a járművek felkészítése is elengedhetetlen a téli pihenő után. Mivel sem a motorosok, sem a kerékpárosok testét nem védik a személyautókban rendszeresített passzív biztonsági eszközök, részükről nagyobb körültekintésre van szükség a közlekedés során. Ehhez nélkülözhetetlen a kötelező tartozékok megléte, amelyek mindössze néhány száz forintba kerülnek, de akár életet is menthetnek.

Forrás. police.hu