2017. október 17. kedd, Hedvig
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
25°C
21°C
Tiszta / 25°C
sze / 21°C
cs / 21°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-08-07 15:34:57

Bajba került őzet mentettek a rendőrök

A sérült állat nem tudott kikeveredni az iszap fogságából vasárnap este.

Bajba került őzet mentettek a rendőrök

Egy sérült, sárba ragadt őzet mentettek ki szorult helyzetéből a Törökszentmiklósi és Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az őzről horgászok tettek bejelentést vasárnap kora este. Az állat Tiszapüspöki külterületén, a Tisza partján ragadt az iszap fogságába.

A kiérkező rendőrök látták, hogy az őz nem tud lábraá llni, a sárban folyamatosan elmerülnek a végtagjai. Először kötél segítségével próbálták meg felhúzni a meredek partoldalon, az őz azonban kihúzta a nyakát a hurokból.

A tiszai vízirendészek – akik egy természetvédelmi őrrel láttak el közös szolgálatot - hajóval siettek a segítségükre, és a folyó felől közelítették meg az állatot. A sérült őzgidát közös erővel kiemelték a sárból, a vadőr az állat ellátásáról, elszállításáról gondoskodott.

Az őz nem járt olyan rosszul, mint az az eltévedt vadmalac, amely pénteken a rekkenő hőségben a balatonszepezdi szabadstrand közelében heveredett le pihenni, és a kihívott vadász közelről fejbe lőtte.

Forrás: hvg.hu