2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Szeri Csaba | 2013-09-08 08:06:52

Azok a boldog szép napok Dombegyházon

Immár tizenegyedik alkalommal gyűlt össze a környék apraja-nagyja a Halmok Közi Sokadalom rendezvénysorozatán Dombegyházon. A magyar-román határ mentén fekvő Békés megyei település saját lélekszámát messze meghaladó látogatottságnak örvend ilyenkor – köszönhetően a határnyitásnak és a jó programoknak is.

Azok a boldog szép napok Dombegyházon

Dr. Varga Lajos polgármester - mint a rendezvény motorja - megérkezésünk után rögtön jelezte: péntek délután óta nemigen aludt, de megérte. A hétvégét barátságos focival és 3 2 koncerttel nyitó sokadalom szombatra is érdekes látnivalókat tartogatott, hiszen az ünnepi testületi ülést mazsorett felvonulás követte, majd egyre másra sorjáztak a fellépések a színpadon is. Nagy ovációt váltottak ki Dombegyház ifjú tehetségei: Hurguly Petra és Hurguly Lilla énekkel, Kémenes Anikó furulyával és nótaszóval, Czikkel Lídia zongorajátékkal és egy szép zsoltárral örvendeztette meg a nagyérdeműt, akik még egy táncos produkciót is láthattak. Nagyiratos polgármestere, Papp Attila, maga vezette azt a buszt, amely az Iratosi Rozmaring Néptánccsoportot hozta. Az 1995-ben Engelhardt Mária alapította együttest ma Király Sándor és Papp Johanna tanítja, ezúttal kalotaszegi, rábaközi, valamint dunántúli frisses táncokkal tették próbára a színpad deszkázatát. A tapsot megérdemelten söpörték be, hasonlóan a Héthalom Citerazenekar és Népdalkör tagjaihoz, akiket Gerendeli György mutatott be, kiemelve: a legidősebb tagjuk 90, a legfiatalabb 7 esztendős, utóbbi személyében az unokáját köszönthetjük, így az utánpótlás is biztosított.

Azok a boldog szép napok Dombegyházon

Életveszélyes mutatványokat hajtott végre Gombos Attila motoros kaszkadőr – a nap folyamán kétszer is – hiszen az 5,1 méter átmérőjű halálgömbben vízszintes terhelésnél 60-70 kilométeres sebességnél a terhelés folyamatos 5-6 G értékű, a függőleges átfordulásoknál pedig egy pillanatra gyakorlatilag nulla, vagyis a súlytalanság lép fel. Attila attrakcióját ehhez mérten kísérte nagy ováció, amely a Hege-Trial extrém mountain bike bemutatónak, valamint Gergely Sándor Stunt Extrém motoros show-jának is kijárt.

Azok a boldog szép napok Dombegyházon

A Purple Hearts koncertet követően Tiba Katalin vezényletével a zumbásokkal együtt mozgott a közönség, majd egy egyedülálló összeállításban a Paradicsommadarak kaptak szerepet, aki civilben egyébként ezt a nemes növényt gondozzák, most viszont színpadi tehetségüket csillogtatták meg. A szülői munkaközösség tagjai ezúttal is a Vagány Anyák nevet választották, a kánkán eltáncolását a Moulin Rouge profijai is megirigyelhették volna tőlük. Miközben a tombola fődíját – egy kombinált gáztűzhelyet – is elnyerték, már hangolt Nagy Feró és a Beatrice, amely később a boldog szép napokra emlékezett, de a nagy slágerek mellett előkerültek az új nóták is – jól hallhatóan vastapsot aratva. Dombegyház közönsége a tortára a habot egy tűzijáték formájában kapta meg a XI. Halmok Közi Sokadalom megkoronázásaként.

Herczeg Sándor