2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-09-09 19:02:47

Az új szezonban is remekelne a HSÚVC

Szombat délután tartotta szokásos évnyitó találkozóját a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó-Vízilabda Club. A rendezvény az elmúlt szezon legjobb versenyzői kupákat kaptak, de az új beléptető rendszer okozta változások és nehézségek is szóba kerültek.

Az új szezonban is remekelne a HSÚVC

Megkezdődött az iskola és ezzel az új idény több sportegyesület számára. Nincs ez másként a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó-Vízilabda Club életében sem. A fiatalok már augusztusban megkezdték a rászoktató edzéseket, a vezetőség és az edzők pedig bíznak benne, hogy az elmúlt szezonhoz hasonlóan sikeres eredményekkel öregbítheti az egyesület a város hírnevét.

„Köszönhetően annak, hogy sokat tudtunk edzeni a város jóvoltából és a szülői áldozatvállalás jóvoltából, így az országos ranglistában az elmúlt idény bajnokságai alapján a 18. helyre sikerült feljönnünk. Nagyon sok tehetséges gyerekünk van, akik számára nagyon fontos, hogy meglegyen az edzés intenzitása és a terjedelme is. Négy évvel ezelőtt két fővel indult a versenyzői létszám, most 40-50 sportolónk van, akik rendszeresen részt vettek a bajnokságokon.” – nyilatkozta Bán Sándor edző.

Az új szezonban is remekelne a HSÚVCBán Sándor edző

A fiatalok kiváló eredményeket értek el, hiszen a serdülőkig bezáróan 12 magyar bajnoki címet szereztek a HSÚVC versenyzői. Süli Ákos áprilisban középiskolai világbajnoki címet szerzett 50 méteres mellúszáson. Szőke Zita és Balzam Bence, akik a szerb válogatott tagjaként viszik a város hírnevét szintén kiváló eredményeket értek el. Az izlandi-magyar kettős állampolgár Vilbergsson Viktor a rövidpályás világbajnokságon is szerepelt izlandi színekben, de Pertich Zsombor és Dohányos Annamari is érmekkel gazdagodott.

„A következő évben is szeretnénk bent maradni a legjobb húsz egyesület között, illetve előrelépni. Bízunk benne, hogy minél több sikeres versenyzőt tudunk adni a magyar úszósportnak és öregbíthetjük a város hírnevét.” – fogalmazott Bán Sándor.

Az új szezonban is remekelne a HSÚVCKenéz László elnök

Az évnyitó rendezvényen az új beléptető rendszer mellett sem mehetett el szó nélkül az egyeület. Kenéz László elnök megfogalmazása szerint az új rendszer rosszul érinti a HSÚVC, de a Hód Úszó SE tagjait is. Az új beléptetés anyagilag is plusz terhet jelent, amely akár a versenyzői létszámot is befolyásolhatja. A HSÚVC elnöke hozzátette, hogy a három órás idő korlát is kevés lehet a sportolók számára, az idő letelte után pedig komoly pótdíj fizetésére kényszerülhetnek az érintettek. Illetve probléma az is, hogy a külföldi edzőtáborok miatt a helyi egyesületek pályahasználata is csökken. Valamint a korábban megszokott 6 óra előtti belépés sem megoldott a korán érkező versenyzők számára.

Az új szezonban is remekelne a HSÚVC

„Én egyszerűen nem értem ezt a merevséget. Nem értem, hogy ami működött eddig, az most miért nem. El szeretnének érni, hogy a saját városunkban, a saját uszodánkban ne másodrendű állampolgárok legyünk. Pillanatnyilag minden alá van rendelve az edzőtáborosoknak. Amikor hazajöttem Dél-Afrikából én is részt vettem abban, hogy Hódmezővásárhely alkalmas legyen az edzőtáborok számára. Nem gondoltam, hogy ez lesz a vége. Jó lenne, ha sikerülne változtatni. A lelkesedés megvan, ezt kicsit, akár egy negyedórás plusz támogatással meg lehetne erősíteni.” – tette hozzá Bán Sándor edző.

szcs