2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-03 15:13:50

Az óvodások sem fognak ráismerni

Várhatóan szeptemberben adják át a 41 millió forintból megújuló Klauzál utcai óvodát. Hétfő délután Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere tartott sajtónyilvános bejárást az intézményben, ahol megtekintette milyen ütemben haladnak a munkálatok.

2018. szeptember 1-ig TOP-os forrásból felújítják Hódmezővásárhely óvodáit. A 12 épületből 11 kerül korszerűsítésre, a Nádor utcai egy teljesen új építésű intézmény, ezért a nem szorul felújításra.

Az óvodások sem fognak ráismerni

Az épület már túl van egy energetikai korszerűsítésen, a nyílászárókat kicserélték illetve a fűtés és hőszigetelés korszerűsítése is megtörtént, jelenleg a belső felújítási munkálatok zajlanak.

Az óvodások sem fognak ráismerni

„Az óvoda belseje teljes egészében megújul, valamint befejeződik az energetikai korszerűsítés is. Mivel az épület régi, és többször is átépítették már, így a funkcióját sokszor nem látta el megfelelően. Ezért az óvodapedagógusok javaslatára néhány falnak az áthelyezésével, módosításával új épületrészek is létrejönnek.” – tájékoztatta a sajtó munkatársai Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Az óvodások sem fognak ráismerni

Megújulnak a szociális helyiségek, kialakításra kerül egy mozgáskorlátozott mosdó. Ezen felül felújítják az öltözőket, a konyhát, valamint a csoportok számára kialakított szobák is.

Az óvodások sem fognak ráismerni

A munkaterületet április 19-én adták át, mivel a munkálatok jó ütemben haladnak, várhatóan szeptember elsején már birtokba vehetik az ovisok a teljesen megújult óvodát. A nyári szünet korábban ér véget a kicsik számára, így amíg szépül az ovi, addig a gyerekek a Tornyai utcai, valamint a Nádor utcai intézményekben lesznek elhelyezve.

Az óvodások sem fognak ráismerni

n.j.