2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
11°C
4°C
Eső / 11°C
szo / 4°C
v / 0°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-08-08 15:05:04

Az összes időpontot lefoglalták a táborozók

Közel 30 millió forint árbevételre számítanak az idén a Gyarmati Dezső Sportuszodába érkező sportolók edzőtáboroztatásából. Az ebből származó idei bevétel közel háromszorosa a tavalyi évhez képest. - mondta el Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, sporttanácsnok a keddi sajtótájékoztatóján.

A tavalyi évben nagyon komoly fejlesztések mentek végbe a hódmezővásárhelyi a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában. Bővült a fedett uszoda egy medencével, illetve egy élménymedencét is átadtak.

Ezek a beruházások céltudatos fejlesztések voltak; a cél az, hogy vásárhelyi uszoda sportuszodaként tudjon működni. Tavaly egy világszínvonalú Junior Úszó Európa Bajnokságnak adott otthont a létesítmény, ami jó hírét vitte az uszodának.

Az összes időpontot lefoglalták a táborozók

Ennek a következménye, hogy rengeteg külföldi úszó jön Vásárhelyre edzőtáborozni. Jelen pillanatban már egész évre le vannak foglalva a helyek, így új edzőtáborozói igényeket már nem tudnak fogadni.

Az edzőtáboroztatás is egy szegmense annak, hogy hogyan lehetne az uszoda költséghatékonyságát megnövelni. A táboroztatás is egy szegmense annak, hogy miként lehet megnövelni a bevételt. A tavalyi évben összességében 12 millió forint árbevétele volt az uszodának edzőtáborozásból, idén viszont eddig 22 millió forintnál tartunk. A számítások szerint körülbelül 30 millió forint bevételt hoznak ezek a táborok ebben az évben. Azon kell tovább dolgoznunk, hogy ezt a lehetőséget hogyan lehet a jövőben fejleszteni, még jobban kihasználni.” – mondta el Fekete Ferenc, önkormányzati képviselő, sporttanácsnok.

Az összes időpontot lefoglalták a táborozók

A képviselő hozzátette, hogy azon dolgoznak, hogy minél kisebb legyen a strand vesztesége, bár azzal tisztában vannak, hogy az uszoda sosem lesz nyereséges, azonban nem mindegy, hogy mennyi adóforintot kell ráfordítani.

Idén közel ezer sportoló érkezett, érkezik Vásárhelyre edzőtáborozni, viszont ez a helyi fürdőzőket kevésbé zavarja, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a strandolni, fürdőzni vágyók főleg délután látogatják a sportlétesítményt, a hivatásos sportolók pedig a délelőtti órákban edzenek.

 

Sz.Viktor