2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-11-16 10:06:20

Az örömteli tanulással ismerkedtek az ovisok

A Varga Tamás Általános Iskola életébe és az intézményben zajló oktatási elvrendszerbe, azaz az örömteli tanulásba nyerhettek bepillantást a leendő első osztályos tanulók szüleikkel együtt csütörtökön délelőtt az intézményben.

Az örömteli tanulással ismerkedtek az ovisok

A Varga Tamás Általános Iskola "hitvallása", hogy a gyerekek örömmel és játékosan tanuljanak. Ennek során többféle eszközt, mozgásos tevékenységet és ritmusos gyakorlatokat is használnak az órák során - tudtuk meg Farkas Zsuzsannától, a Varga Tamás Általános Iskola intézményvezetőjétől. "Számkártyákat, szókártyákat, legót, labdát és minden olyan eszközt használnak a tanítók az órákon, amelyek interaktivitásra ösztönzik a gyerekeket, s amelyek révén örömmel sajátítják el a tananyagot."

Az örömteli tanulással ismerkedtek az ovisok Farkas Zsuzsanna

A nyílt óralátogatással kapcsolatban az intézményvezető elmondta, a cél, hogy egyrészt ezt a fajta szemléletet megismerjék az óvodások és szüleik, másrészt, hogy megismerjék a leendő tanítónénijeiket is.

Csankiné Láda Ildikó, a Varga Tamás igazgatóhelyettese a programmal kapcsolatban kiemelte, a szülők nagyon szeretnek tájékozódni arról, hová írtják be gyermekeiket, ezért is tartja az intézmény fontosnak a nyílt napokat. "Lényeges, hogy a szülők is megismerjék, hogy a Varga Tamásban gyermekközpontú és családközpontú oktatás zajlik a játékos tanulás mellett, az egyén fejlesztése is kiemelt célunk."

Az örömteli tanulással ismerkedtek az ovisok Csankiné Láda Ildikó

Horváth Tímea, 4. osztályt oktató tanítónő - jövő szeptembertől a kiselsősök egyik tanárnénije - elmondta, a mai nyílt órán, az ovisokat is bevonja a tanulás kis mértékben, de az elsődleges cél az, hogy a gyerekek és szüleik lássák, milyen módszerekkel, és milyen légkörben működik az oktatás.

Az örömteli tanulással ismerkedtek az ovisok Horváth Tímea

Az óvodások csütörtökön a 4. osztályosok matematika és magyar nyelv óráiba nyerhettek betekintést. Az órák kezdetén a 4. osztályosok felálltak és köszöntötték a megjelent kicsiket és szüleiket, majd következett a hetesek jelentése. Ezután mindenki megtapasztalhatta, valóban játékosan és vidáman zajlik az egyébként komoly oktatás. Gajdán Béláné memóriajátékkal hangolta a 4. osztályosokat a matematika órára: "Nézzétek meg jól ezt a táblát, amit mutatok, majd lesz 4 kérdésem és írjátok le rá a választ".

Az örömteli tanulással ismerkedtek az ovisok Gajdán Béláné

Galamb Ágnes vidám tornagyakorlatokkal és ritmusos játékkal teremtette meg a vidám légkört a tanuláshoz.

Az örömteli tanulással ismerkedtek az ovisok

11 órától a szülők beszélgetésen vehettek részt, amelynek során mind a 4, leendő első osztályos tanítónénivel - Gajdán Béláné, Horávth Tímea, Galamb Ágnes és Varga Karolina - beszélgethettek és feltehették felmerülő kérdéseiket az intézménnyel, a látotottakkal és az oktatással kapcsolatban.

Az örömteli tanulással ismerkedtek az ovisok

Ács Helga