2018. február 20. kedd, Álmos
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Felhős / 1°C
sze / 2°C
cs / 3°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-05-18 19:01:21

Az év állatvédő állatorvosa

Kezdőként ezer szarvasmarha ellátását bízták rá, így rögtön a mélyvízbe került dr. Sebő Ottó. A makói doktor vehette át az Év Állatvédő Állatorvosa címet. A Maros-parti városban működő rendelőjében nem csupán aggódó gazdik keresik fel, hanem több állatvédő szervezet által behozott állatokat is ellát kollégáival.

Az év állatvédő állatorvosa

A makói Eötvös utcai rendelőjében kerestük fel dr. Sebő Ottót. A doktor érdemelte ki ugyanis az Év Állatvédő Állatorvosa címet. - Már általános iskolában elhatároztam, hogy ezt a mesterséget szeretném megtanulni, ezt az elhatározásomat a későbbiekben is megtartottam és a gimnázium elvégzése után ezt a pályát választottam - tudtuk meg tőle. Dr. Sebő Ottó elmondta: egykoron lakótelepen éltek és az öccsével közösen minden bajba jutott kisállatot felvittek a lakásba, hogy ellássák, gondozzák. Szüleik legnagyobb bánatára még a kádban is fürösztötték őket.

Az év állatvédő állatorvosa

Napi szinten majd félszáz állatot kezelnek különféle problémákkal az ambulancián. Elsősorban kutyákat, macskákat hoznak be hozzájuk a gazdák, de nem ritkák az egzotikus állatok sem. Dr. Sebő Ottónak a specialitása a beteg galambok ellátása. De hogyan is jutott el idáig, vagyis arról kérdeztük, kezdő állatorvosként mi volt az első munkája, s a későbbiekben hogyan lett belőle az ambulancia vezetője, a válaszait itt találja:

Az év állatvédő állatorvosa

Az év állatvédő állatorvosa

Dr Sebő Ottónál nem csupán a makói és környékbéli kisállatok kapnak gyors segítséget, hanem jó kapcsolatot ápol az állatvédőkkel is. A helyiek mellett hódmezővásárhelyi, szegedi és orosházi szervezetek is számos alkalommal elhozzák hozzá a bajba jutott kutyákat, macskákat. Elmondása szerint ez is közrejátszott abban, hogy megkapja ezt az elismerést.

Az év állatvédő állatorvosa

Beszélgetésünk során az is kiderült, hogy egy állatorvosnak az egyáltalán nem elegendő, ha tisztábban van az ugató, nyávogó, nyerítő páciensekkel. Az is nagyon fontos, hogy kezelni tudja az aggódó gazdák lelki világát is. Így egyben egy kicsit pszichológusnak is kell lennie, melyről dr. Sebő Ottó így vall:

Az év állatvédő állatorvosa

Az év állatvédő állatorvosa

Munkatársunktól. K.