2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Közélet és Művelődés
Kutasi Roland | 2017-12-04 08:57:30

Az Emlékpontról a Felvidéken

A szlovákiai komáromi Selye János Egyetem vendégelőadója volt november utolsó hetében Miklós Péter, aki az Emlékpont tevékenységét is bemutatta a felvidéki felsőoktatási intézmény hallgatóinak.

Az Emlékpontról a Felvidéken

A szlovákiai komáromi Selye János Egyetem (Univerzita Jana Selyeho, Komarno) vendégelőadója volt november utolsó hetében Miklós Péter címzetes főiskolai tanár, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője.

Az Emlékpontról a Felvidéken

A történész a közép-európai németek kitelepítése és a csehszlovák magyar lakosságcsere dél-alföldi története mellett előadást tartott az államszocializmus kori Hódmezővásárhely és Magyarország világát bemutató Emlékpontról is a felvidéki felsőoktatási intézmény történelem mester szakos hallgatóinak.

Az Emlékpontról a Felvidéken

Miklós Péter találkozott a Selye János Egyetem Tanárképző Karának dékánhelyetteseivel, Nagy Melindával és Vajda Barnabással, valamint egyeztetett Szőköl Istvánnal, a Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ igazgatójával. Az Emlékpont vezetője a felvidéki szakemberekkel a szakmai és tudományos együttműködés lehetőségeit vizsgálta.

(Forrás: Emlékpont, Arany-Tóth Attila)