2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-12-07 17:51:10

Az életkedv blogja

Egy tragédiát soha nem lehet feldolgozni, de élni lehet vele, s boldog is lehet az ember, ha tudja ezt kezelni. Ezzel ismertette meg csütörtök este a makóiakat Lippai Marianna, aki hét éve elvesztette a kislányát. A neves blogger az "ÚJ VILÁG" Alapítvány és a Béka Bogi csoport meghívására tartott előadást a Hagymaházban.

Az életkedv blogja

Unokatestvérek. Már nagyon régen nem látta egymást Lippai Marianna és Gyarmati András

Egy szülő számára annál nagyobb tragédia nincs is, mikor elveszti legféltettebb kincsét, a gyermekét. Ez történt sajnos 2010-ben Lippai Mariannal, akinek elhunyt a 13 esztendős kislánya. - Ezt fel kell dolgozni, együtt kell vele élni, s most ezt próbálom megmutatni másoknak is - fejtette ki csütörtök este a makói Hagymaház Pódiumtermében Lippai Marianna. Az egyik legismertebb internetes közösségi oldalon több ezer követője lett az azóta blogot is író édesanyának. Így próbálja megmutatni másoknak, a személyes példáján keresztül, hogyan lehet leküzdeni nehézségeket, legyen az kicsi vagy nagy. Őt hallja:

Az életkedv blogja

Az életkedv blogja

Lippai Mariannal a Hagymaházban Hajó Edina beszélgetett. A rendezvény védnöke Farkas Éva Erzsébet polgármester. De hogyan is került a blogger Makóra? A makói "ÚJ VILÁG" Alapítványon keresztül a Béka Bogi csoport meghívását fogadta el. A diákokból álló baráti közösség létrejötte Váradi Rebekának köszönhető. - Sérült gyereknek segítünk nyári táborokban, ott ismertem meg egyiküket, Bogit, aki azóta sajnos elhunyt, az ő kedvenc állata volt a béka, ez adta az ötletet, hogy megszervezzük ezt a csoportot - árulta el a makói Almási iskola tanulója. A 14 éves lány és öt lelkes társa azóta szabadidejét arra áldozza, hogy sérült társaik mindennapjait tegyék szebbé. Nem csupán foglalkoznak velük, hanem gyűjtést is szerveztek a támogatásukra. A város több üzletében is megtalálható a békás persely.

Az életkedv blogja

A csütörtöki hagymaházi beszélgetés is a jótékonység jegyében zajlott. Az est bevételét arra fordítják, hogy az országban szinte elsőként a makói Petőfi parkban kialakított mozgáskorlátozott játszóteret bővítsék. - Nagyon szeretném, ha minél többen segítenének, hiszen a sérült gyerekek is ugyan olyan szeretetéhesek, mint mi - emlékeztetett a 14 éves Rebeka. A makói diáklány hozzátette: amióta az interneten követi Lippai Mariannát, olvassa az írásait, sokkal jobban átérzi ezt az egész helyzetet.

Az életkedv blogja

Váradi Rebeka és az elmaradhatatlan békák

A makói gyerekek csapata az "ÚJ VILÁG" Alapítványon belül működik. - Óriási öröm a számomra, hogy ezek a lányok és fiúk felismerték, mit is jelent mások megsegítése, az pedig hatalmas lépés a részükről, hogy fantasztikus ötleteik vannak - vette át a szót a szervezet kuratóriumának elnöke. Hogy pontosan mivel is foglalkozik a szervezet? - azt Gulicska Irén itt részletezi:

Az életkedv blogja

Az életkedv blogja

Munkatársunktól. K.