2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-09-02 09:22:04

Az egészség, mindenek felett!

Egészségügyi mérésekkel várták szombat délelőtt a földeákiakat. Az egészségfejlesztési iroda munkatársaival együtt a mobil szűrőbusz is a községbe érkezett, így mammográfiai vizsgálatokat is végeztek.

Az egészség, mindenek felett!

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó Egészségfejlesztési Irodája az ősszel is folyamatosan felkeresi a térség kisebb településeit. Így az ott élőknek nem kell a két említett városba utaznia azért, ha különféle vizsgálatokat szeretnének elvégeztetni. Szombaton Földeákra látogattak az EFI munkatársai.

Az egészség, mindenek felett!

Ezek a kitelepülések egyre népszerűbbek a lakosok körében. Földeákon is szép számmal jöttek az egészségházba, hogy megnézessék többek között a vérnyomásukat, vércukorszintjüket. Szombaton bőrgyógyász szakorvos is ellátogatott a községbe. Hogy pontosn milyen vizsgálatokat is végeztek a településen, azt Túri Lilla prevenciós nővér itt foglalja össze:

Az egészség, mindenek felett!

Az egészség, mindenek felett!

Rakonczi Ferencné

Nagy segítséget jelentett a földeáki nőknek, hogy a mobil szűrűbusz is ott állomásozott szombat délelőtt az egészségház előtt. Akinek volt mammográfiai beutalója, azt helyben megvizsgálták. Az esetleges kezelések során a legfontosabb az, hogy időben kiderüljön, ha gond van. Ezért az emlőrák szűrését komolyan kell venni - hívják fel folyamatosan a figyelmet a szakemberek.

Az egészség, mindenek felett!

Rakonczi Ferencné számára is elsődleges helyen szerepel az egészség megőrzése. - Minden egyes alkalmat kihasználok, mikor valamilyen egészségügyi mérést, szűrést végeznek nálunk, s eljövök - tudtuk meg tőle. Külön örült annak, hogy bőrgyógyász, illetve a szűrőbusz is itt volt. - Legjobban az epémre kell vigyáznom, mert azzal van problémám, ode kell figyelnem az étkezésre, nem ehetek például hagymás, paprikás ételeket, fűszeres sülteket, pedig nagyon szeretem őket - tette hozzá mosolyogva Rakonczi Ferencné.

Az egészség, mindenek felett!

Munkatársunktól. K.