2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-27 20:10:49

Az asztalon: a Hagymatikum bővítése

Négy estén át a helyszínen, vagyis a Hagymatikumban beszélgetnek szakemberek a makói fürdő bővítéséről. Pénteken Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazagtóságának elnöke, dr. Nagy Jenő igazgatósági tag és dr. Ruszinkó Ádám, a tervezett fejlesztés hatástanulmányának készítője nyitotta a programsorozatot.

Az asztalon: a Hagymatikum bővítése

Hagymatikum Esték néven egy beszélgetés-sorozatot indított el a makói önkormányzat azzal a céllal, hogy a gyógyfürdő tervezett fejlesztésével kapcsolatban minél több információt kaphassanak az érdeklődők. A négy részből álló rendezvénysort pénteken nyitották. A létesítmény Nyugi bárjában hárman, Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke, dr. Nagy Jenő igazgatósági tag és dr. Ruszinkó Ádám, a fejlesztéssel kapcsolatos hatástanulmáy készítője osztotta meg a gondolatait a jelenlévőkkel.

Az asztalon: a Hagymatikum bővítése

- A tanulmány kialakításakor öt pontba szedtük azokat a teendőket, melyeket meg kellene valósítani a beruházás során - mondta Ruszinkó Ádám. Ilyen az új uszoda megfelelő elhelyezése, az ételudvar megtervezése, a Hagymatikum körül parkolók létesítése, a zöldterületek nagyságának növelése, valamint újabb szálláshelyek megépítése. A megnövelt Hagymatikumnak mind a helyiek, mind a turisták igényeit ki kell szolgálnia. A cél, hogy a fürdőt mind a négy évszakban használják, így éves szinten akár 600 ezer vendéget is tudnának fogadni, ami ideális lenne.

Az asztalon: a Hagymatikum bővítése

- Azt szeretnénk elérni, hogy amit egykoron Makovecz Imre megtervezett, s nem sikerült megvalósítani, az a 8,8, milliárd forintos beruházás során kialakíthassuk - vette át a szót az igazgatóság elnöke. Gergely Gábor hozzátette: több alkalommal is beszélgetett a vendégekkel, akik közül sokan az élményrészleget hiányolták. Ezt főleg a 18 évnél idősebb korosztály szeretné, ha meglenne. A fiatalabbak pedig olyan csúszdát látnának szívesen, melyet egész évben használhatnának. A fejlesztési tervekben mind a kettő szerepel.

Az asztalon: a Hagymatikum bővítése

Nagy Jenő már több fórumon is elmondta: ő rendszeres látogatója a fürdőnek, így személyesen is megtapasztalta, mire lenne szüksége a fürdőzőknek. - Az nyílt titok, hogy a makóiak legnagyobb bánata az, mikor elbontották a régi 50 méteres medencét, az új megépítése viszont ismét kedvezhet a vízisportoknak - vélekedett az igazgatóság tagja. Nagy Jenő megemlítette: mivel a nemzetközi szabályoknak is megfelelő medecét alakítanának ki, így akár egy vízilabda szakosztály is létrejöhetne Makón.

Az asztalon: a Hagymatikum bővítése

Munkatársunktól. K.