2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-2°C
-5°C
Felhős / -2°C
v / -5°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2018-01-23 08:45:01

Az angol oktatásától a néptáncig

Leendő diákok, illetve már az intézménybe járók szülei ismerkedhettek meg kedden közelebbről azzal, milyen nevelés is folyik a Szignumban. A makói szerzetesi fenntartású egyházi oktatási intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az angolra, de a külfönféle mozgásformákra, így az úszásra, illetve a társas- és néptáncra is.

Az angol oktatásától a néptáncig

A gyerekek mellett felnőttek is helyet foglaltak kedden a makói Szent István Egyházi Iskola tantermeinek padjaiban. Az intézményben már régi hagyománynak számít, hogy nem csupán a leendő elsősök szüleit hívják el, hanem már a most itt tanuló diákokét is. Ennek a lényege, hogy a közelebbről megtapasztalják, milyen oktatás, illetve nevelés is folyik az iskola falai között. Szabó Anita Mária szeptembertől kap egy első osztályt. A pedagógus első munkahelye a Szignum. Röviden ő ismerteti a keddi nylít napot:

Az angol oktatásától a néptáncig

Az angol oktatásától a néptáncig

Ádók Emma

Ádók Emma az 1/a osztály kisdiákja. - Szeretek ide járni, mert már barátokat is szereztem, a legjobban a nagyszüneteket kedvelem, mert akkor lehet fogócskázni, játszani - árulta el a kislány mosolyogva. Emma elmondta: kedvence a rajz. - Állatokat szoktam rajzolni, s leginkább lovakat, a keresztapám sokszor levisz a lovardába, ahol megsimogathatom a pacikat - fejtette ki Emma. Nem ő az egyetlen szignumos a családban, a nagyobbik testvére innen ballagott el, a kisebbik pedig most is itt tanul.

Az angol oktatásától a néptáncig

Ha egy későbbi szülő még gyermekként egy olyan iskába járt, amit nagyon szeretet, akkor esély van arra, hogy a leendő csemetéjét is oda fogja beiratni. Ez Horváth Zoltánnál természetes. - Egykoron itt tanultam én is, igaz, akkor még más jellegű volt az iskola - tudtuk meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium igazgatójától. Horváth Zoltánnak négy gyermeke van. - A Szignum szellemisége nagyon megfelel a számunkra, így Benedek fiam itt negyedikes, Hanna lányom másodikos, Dóra szeptembertől, Mária pedig négy esztendő múlva lesz szignumos - sorolta a büszke édesapa.

Az angol oktatásától a néptáncig

- Az iskolánk szerzetesi fenntartású egyházi intézmény, a legfőbb profilunk az idegen nyelv és azon belül az angol - nyilatkozta Horváth János. A Szignum igazgatója arra is kitért, hogy a mozgásra is nagy hangsúlyt fektetnek. A háromszáz diákjuk a negyven pedagógus irányításávall többek között úszik, korcsolyázik, illetve nép- és társastáncot is tanul. Horváth Jánost hallja:

Az angol oktatásától a néptáncig

Az angol oktatásától a néptáncig

Munkatársunktól. K.