2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Regionális Hírek
Megyeri József | 2017-03-13 05:52:57

Az állatvédők is segítenek a családokon

A jövőben együttműködik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A megállapodás elsődleges célja, hogy közösen fejlesszék tovább a két szervezet szociális, valamint szakmai programjait, ezáltal ott segíthessenek, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Együttműködési megállapodást írt alá a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, annak ellenére, hogy állatvédelmi szervezetként működnek, megalakulásuk óta nagy hangsúlyt fektetnek a szociális segítségnyújtásra és a karitatív tevékenységre. Külön szakmai programjaik vannak ezen a területen, például az Összefogás 2017-Nehéz helyzetben az állatokért, a Szociális Program-2017 vagy a Póráz két végén-2017. Hozzátette, ezekben a programokban rászoruló, nehéz helyzetbe került embereken, családokon segítenek tápadományokkal, vagy jogi- és állattartási tanácsokat nyújtanak térítésmentesen.

Az állatvédők is segítenek a családokonBalogh Ernő

Az elnök kifejtette, a Mátrix Közhasznú Alapítvány segítségével és támogatásával még mélyebben beleláthatnak a nehéz helyzetben élő családok mindennapjaiba, így még hatékonyabban tud segíteni az egyesület. Kiemelte, a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a karitatív szervezetekkel, egyesületekkel és alapítványokkal, valamint az egyházakkal és önkormányzatokkal is felvegyék a kapcsolatot. Ennek legfőbb célja, hogy egy országos segítségnyújtó hálózatot alakítsanak ki, amelyben például mélyszegénységben élő állattartó családokat támogathatnak tárgyi adományokkal. Balogh Ernő szerint nem szabad megfeledkezni az ivartalanítás fontosságáról sem, erről szintén tájékoztatnák az érintett állattartókat.

Forrás:

Kovács Péter

sajtóreferens

kommunikációs tanácsadó