2018. február 20. kedd, Álmos
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Felhős / 1°C
sze / 2°C
cs / 3°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-12-06 11:34:00

Axl Rose is sarkallhat olvasásra

A legendás Guns N' Roses frontemberétől, Axl Rose-tól kölcsönözte álnevének egyik felét Kovács Attila. Holden Rose-ként pár éve kezdett el gyermek- és ifjúsági regényeket írni. Ennek kapcsán járja az országot, s mindenhol az olvasást népszerűsíti. Szerdán a makói könyvtárban találkozott a diákokkal.

Axl Rose is sarkallhat olvasásra

A mai, technikai vívmányokkal felturbózott világunkban szerencsére újra előtérbe került az olvasás, pontosabban a könyvolvasás. A bibliotékák mindent megtesznek annak érdekében, hogy erre buzdítsák a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A makói József Attila Városi Könyvtár is ezért szervez érdekesebbnél érdekesebb programokat. Szerdán például a gyermekrészlege olvasótermében látták vendégül Kovács Attilát, azaz Holden Rose-t.

Axl Rose is sarkallhat olvasásra

Holden Rose a makói gyerekek körében

- Ha beütöm a nevem az intetnetes keresőbe, több ezer Kovács Attilát dob ki, így elengedhetetlen volt, hogy keressek valami egyedi álnevet - kezdte mosolyogva Kovács Attila. A szolnoki születésű, de most már Budapesten élő férfi pár éve foglalkozik írással. Pontosabban gyermekként is írogatott versikéket, egyebeket, de komolyabban csak most fogott hozzá. Miért is lett Holden Rose, illetve miért ír gyermek- és ifjúsági regényeket? - azt tőle itt hallja:

Axl Rose is sarkallhat olvasásra

Axl Rose is sarkallhat olvasásra

Mező Panka Petra legszívesebben a lovakról olvas

Holden Rose elsősorban nem azért jött szerdán Makóra, hogy a könyveit mutassa be a gyerekeknek. A látogatása fő célja az volt, hogy olvasásra biztassa őket, ahogy ezt már több ezer kis társukkal is megtette már szerte az orszában. Mező Panka Petra a Kálvin téri Református Általános Iskola harmadikosa. - A legszívesebben a lovakról olvasok, ennek az az oka, hogy nagyon szeretem őket, s már sokat ültem a hátukon is - árulta el a 9 esztendős kislány. Panka kedvenc írója Janikovszky Éva és nemrég fejezte be tőle az Égig érő fű című kisregényt.

Axl Rose is sarkallhat olvasásra

Ugyancsak a Kálvin iskolában tanul Kovács Zsombor. - Nagyon szeretek könyveket olvasni, elsősorban azok érdekelnek, amelyek valamilyen történelmi témát dolgoznak fel - tudtuk meg a 8 éves fiútól. Zsombor szívesen jár könyvtárakba, s az a legjobb, hogy az iskolájukban is van egy. - Otthon is sok könyvünk van, azokat is rendszeresen olvasom - tette hozzá a kisdiák.

Axl Rose is sarkallhat olvasásra

Kovács Zsombor

Munkatársunktól. K.