2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-11-03 16:23:58

Átadták a buszfordulót Mindszenten

Az Észak utcai buszforduló szörnyű állapotára már régóta kerestek megoldást Mindszenten. Az út borzasztó állapota a szennyvíz beruházások munkálataira vezethető vissza, ugyanis az építési anyagokat anno ide tették le, így egy depózott területté vált.

Átadták a buszfordulót Mindszenten

Igaz a garanciális munkálatok zajlanak, de már a közlekedést is veszélyeztette a nagyon rosszá vált útszakasz. Ott ahol a busz megfordul már annyira szét volt töredezve a beton, hogy szinte földes útnak volt mondható. A Dózsa telepi részen ez egy fő közlekedési útvonalnak számít, így már elengedhetetlen volt a felújítása. A beruházás tizenöt millió forintból valósult meg.

Átadták a buszfordulót Mindszenten

A buszok és a közlekedők már birtokba vehetik ezt a körforgalom szerű új buszfordulót, amely környékén még a padkák is ki lettek cserélve.  Jó hír a mindszentieknek, hogy a buszforduló közvetlen szomszédságában megvásárlásra került a "betonbolt"-nak nevezett ingatlan. Ez régen egy kocsma és egy bolt épülete volt, ám mára csak egy leromlott épületként éktelenkedik a mindszenti Dózsa-telep központi helyén.

Átadták a buszfordulót Mindszenten

„A terület fejlesztésére elnyertünk két pályázatot is, melynek köszönhetően a terület megszépül és új funkcióval bővül. A TOP 4.3.1 pályázat keretében 50 millió Forintos keretösszegből átalakítjuk az épületet egy közösségi házzá, ahol helyet kapnak a polgárőrök, egy szolgálati lakás egy nagyobb közösségi tér és megszépül a környezet is. Erre a pályázatra építve a TOP 5.2.1 kiírás 40 millió Forintos támogatásából programokkal töltjük meg a közösségi házat és a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ segítségével egy 36 hónapos családsegítő program indul.” – tette hozzá Erdősi Norbert, projektmenedzser.

sk