2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Regionális Hírek
Megyeri József | 2017-02-09 06:13:29

Árhullámra és jégzajlásra figyelmeztetnek

Az Alsó-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén lévő Tisza és Maros folyók vízfelületén az elmúlt egy hónap rendkívüli hideg időjárása következtében összefüggő jégtakaró alakult ki változó vastagsággal. Néhány nappal ezelőtt az időjárási körülményekben jelentős változás állt be, melynek következtében mind a nappali, mind pedig az éjszakai léghőmérsékletek jellemzően pozitív tartományban maradtak.

Az enyhe időjárás, valamint a Felső-Tiszáról érkező árhullám okozta, várhatóan több méteres vízszintemelkedés egy intenzív másodlagos jégzajlás megindulását eredményezheti.

Ezúton hívják fel a figyelmet, hogy a folyók felületén nagy mennyiségű és nagyméretű jégtáblák megjelenésére lehet számítani, melyek az árhullám megérkezésével folyamatosan emelkedő vízszintek mellett vonulnak le.

Árhullámra és jégzajlásra figyelmeztetnek

Kérik, hogy a tulajdonosok, parthasználók az úszóművekre, úszóeszközökre, valamint azok rögzítéseire fokozott figyelmet fordítsanak, azokat szükség esetén erősítsék meg, annak érdekében, hogy az úszóművek ne szabaduljanak el és a vízfelületeken megjelenő úszó jégtáblák azokban kárt ne okozzanak.

Alsó-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság

Fotó: illusztráció