2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Tiszta / 1°C
p / 2°C
szo / 5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2018-01-07 14:50:33

Aranyos pátfalvi hagyományőrzők

Sikerrel zárta a tavalyi esztendőt az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport. A pátfalviak ugyanis a Népek Tánca - Népek Zenéje országos verseny harkányi döntőjéről arany minősítéssel térhettek haza.

Aranyos pátfalvi hagyományőrzők

Az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport, valamint a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar nem csupán a településen lép fel, hanem járják az országot is. Ráadásul nem csak különféle kulturális rendezvényeken mutatkoznak be, hanem számos megmérettetésen is. Így például legutóbb a Népek Tánca - Népek Zenéje elnevezésű országos versenyen szerepeltek.

Aranyos pátfalvi hagyományőrzők

A citerások

A hagyományőrző csoportban fontos szerepet vállal a Langó házaspár. Mondhatni Langó Imre és felesége az egyik motorja a csapatnak. - Még tavaly jelentkeztünk erre az országos versenyre, melynek az elődöntőit 16 településen rendezték meg, mi a szegedi helyszínt választottuk, mert hozzánk az volt a legközelebb - nyilatkozta Langó Imréné. A pátfalviak Az édesanyám eresszen el a bálba című darabbal indultak. A régi falusi mulatságok hangulatát felidéző bemutatóval sikerrel jártak, hiszen középdöntősök lettek vele.

Aranyos pátfalvi hagyományőrzők

A Langó házaspár

- A helyi önkormányzat segített mindenben, nem csupán a nevezési díjakat állta, hanem az utazásokhoz buszt is biztosított - vette át a szót Langó Imre. Ahogy az országos középdöntőnek, úgy a döntőnek is Harkány adott otthont. A fürdőjéről világhírű Baranya megyei városba induló apátfalviak összekötötték a versenyzést a kirádnulással, hiszen útközben megnézték a siklósi várat, illetve a nemrégen felújított máriagyüdi kegyhelyet is.

Aranyos pátfalvi hagyományőrzők

A népdalkör

- Hatalmas meglepetést és egyben öröm is ért minket, mikor megtudtuk, hogy arany minősítést kapott a produkciónk - folytatta Langó Imre. A darab összeállításában, illetve előadásában az egész csoport kivette a részét. - Külön szeretném megköszönni a kiemelkedő munkáját az egyik tagunknak, Tóth Tamásnak, valamint a zenekarunk két csanádpalotai zenészének, Horváth Csabáné Erikának, illetve lányának, Barbarának, akik saját költségükön folyamatosan jártak át az apátfalvi próbákra - tette hozzá végül Langó Imre.

Aranyos pátfalvi hagyományőrzők

Fotók (amiken nincs vízjel): Apátfalvi Hagyományőrző Csoport

Munkatársunktól. K.