2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Önkormányzatok hírei
Czabarka János | 2017-08-31 14:35:35

Apraja-falvát is felújítják Bordányban

Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete néhány napja tartotta soron kívüli ülését az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde épületében. A kihelyezett ülést az intézménnyel kapcsolatos napirendek is indokolták, hiszen két napirendben is az óvodával foglalkoztak a képviselők.

Apraja-falvát is felújítják Bordányban

Elsőként az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde 2016/2017 évi nevelési évről szóló beszámolóját hallgathatták meg, majd a második napirendi pontban a 2017/2018 évi nevelési év meghatározására, az intézmény munkatervének jóváhagyására került sor. Jó hír, hogy ebben a nevelési évben a korábbi öt helyett hat csoportot indítanak az óvodában, így a csoportlétszámok sokkal ideálisabbak lesznek.


A harmadik napirendben az energetikai korszerűsítést célzó pályázathoz kapcsolódóan fogadtak el árajánlatot. A Polgármesteri Hivatal kiviteli tervét a döntésnek megfelelően Simó Anna építész készítheti el.


A soron kívüli ülés összehívásának legmeghatározóbb indoka a negyedik napirendi pont témája volt, itt született döntés ugyanis az Ádám Jenő Általános Iskola és Művészeti Iskola valamint a Bordányi Polgármesteri Hivatal energetikai felújítása érdekében kiírt közbeszerzési eljárás eredményéről. A Bíráló Bizottság javaslatát figyelembe véve a képviselő-testület a kivitelezéssel a bordányi székhelyű Energiatudás Innovációs Kft-t bízza meg. A bírálati szempontokban a legnagyobb hangsúlyt a vállalási ár jelentette, de figyelembe vették a vállalt jótállási idő, valamint a műszaki segítségnyújtás, a rendelkezésre állás idejét is a jótállási idő alatt. A közel 130 milliós beruházás a szerződéskötést követően azonnal megindul.


A következő napirendben a nagyközség közbeszerzési tervének módosítását fogadták el, figyelembe véve a nyert pályázatokat és a munkák ütemezését is. Ezt követte egy újabb, a település mindennapjait több évre meghatározó döntés. A Közvilágítási célú eszközök üzemeltetési és karbantartási szerződésének jóváhagyása címet viselő napirendben a képviselők a legkedvezőbb ajánlatot tévő DÉMÁSZ Zrt. ajánlatát fogadták el. 2021. szeptember 30-ig a szegedi székhelyű cég üzemelteti és javítja a közvilágítást biztosító lámpatesteket.


A testületi ülésen került kiválasztásra a település arculati kézikönyvének elkészítésére érkezett ajánlatok közül a legkedvezőbb. A munkát a Pap Ádám Építészstúdió Kft. nyerte el. Október 31-ig kell hogy elkészüljön a község településképi rendelet tervezete, valamint a településképi arculati kézikönyv. A képviselők döntöttek még a 2017. évi belső ellenőrzési terv módosításáról. A testületi ülés megtartását követően sor került a településfejlesztési koncepcióhoz kapcsolódó javaslatok megbeszélésére, megvitatására is.

forrás:
Kiss-Patik Péter
alpolgármester