2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-16 14:01:22

Apátfalvi óvónő indított gyűjtést

- A család felkérésére indítottam gyűjtést Herczeg László rehabilitációjának finanszírozására - mondta az apátfalvi Sóki Mátyásné. A 10 esztendeje egy baleset következtében súlyos fejműtéten átesett 45 éves férfi fiának, Barnabásnak a volt óvónénije mindent megtesz, hogy újból talpra állhasson László. Legutóbb jótékonysági koncertet szerveztek a család részére, melyen 208 ezer forint gyűlt össze.

Apátfalvi óvónő indított gyűjtést

A most 45 éves apátfalvi Herczeg László tíz esztendeje balesetet szenvedett, vágás közben rádőlt egy hatalmas fa. Olyan nagy ütés érte a fejét, hogy még egy bonyolult műtéttel sem tudták teljesen egészségessé tenni. Azóta csak tolószékkel tud közlekedni. Felesége és a Makón középiskolában tanuló fia mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen Lászlónak, hogy újból teljes életet élhessen.

Apátfalvi óvónő indított gyűjtést

Egyedül azonban nem boldogulnak. A feleség ezért megkereste többek között fia, Barnabás egykori óvónénijét, Sóki Mátyásnét, hátha tud valamiben segíteni. - Az egyik nagy internetes közösségi portálon megosztottam a Herczeg család hatalmas gondját, emellett nyitottunk egy bankszámlát is, szerencsére nagyon sok a jószándékú ember, így adakozni kezdtek - tudtuk meg Marika nénitől.

Apátfalvi óvónő indított gyűjtést

- Ennek köszönhetően megkeresett engem Mátó Mátyás, a helyi Borbély András Band vezetője, hogy jótékonysági koncertet kellene szervezni, hiszen az ott összegyűjtött pénz is sokat segítene Herczegéknek - folytatta Sóki Mátyásné. Marika néni örömmel fogadta el ezt az ajánlatot és megrendezték az apátfalvi Szent Mihály római katolikus templomban a hangversenyt. Sóki Mátyásné erről így beszél:

Apátfalvi óvónő indított gyűjtést

Apátfalvi óvónő indított gyűjtést

- Mind a helyhez, mind az eseményhez igazodva választottam ki a zenekari számokat, így bemutattuk a Jézus Krisztus Szupersztárból a nyitányt és Mária Magdolna áriáját, valamint The Beatlestől a Yesterdayt, illetve Leonard Cohentől az Allelujah-t - sorolta Mátó Mátyás. Emellett szólókat is hallhatott a templom közönsége. A zenepedagógus felesége, Mátó Mátyásné vezette Kicsinyek Kórusa is fellépett az eseményen. A jótékonysági koncerten 208 ezer forint gyűlt össze, melyet átadtak a Herczeg családnak.

Apátfalvi óvónő indított gyűjtést

Munkatársunktól. K.