2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Közlekedési és Kék hírek
Czabarka János | 2018-01-10 15:25:38

Apa és fia verte majdnem halálra

Egy kiskunhalasi férfi belehalhatott volna sérüléseibe. 2017. október 1-én 14 óra 20 perc körül Kiskunhalason, az egyik presszónál több személy tettleg bántalmazta egymást.

Apa és fia verte majdnem halálra

A rendelkezésre álló adatok szerint R. Ferenc egy késsel a 44 éves sértett hasán szúrt-vágott sebet ejtett, amelynek következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrök az 51 éves kiskunhalasi férfit 2017. október 1-én életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a szúrás által okozott sérülés életveszélyes, az időben alkalmazott orvosi ellátás hiányában a sértett halálát okozta volna, ezért R. Ferencet emberölés bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsított fia szintén részt vett a verekedésben. Ennek során többször az áldozat feje irányába sújtott egy ásóval, amely nem maradt a helyszínen. A nyomozó hatóság ezt felkutatta és lefoglalta.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint az áldozat védekezésének köszönhető, hogy a fiú ásóval okozott ütései nem jártak súlyosabb – akár halálos – következménnyel.

Az ásó, a szakértői vélemény és egyéb bizonyítékok alapján a korábban már gyanúsítottként kihallgatott fiatalkorúval a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2018. január 9-én emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúját közölte. Őrizetbe vételét követően a nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

forrás:police.hu