2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2017-05-10 16:47:08

Amit állásinterjúra érdemes megfogadni!

A munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedés mindenkit büszkeséggel tölt el. Ahhoz, hogy el tudjunk helyezkedni, először is meg kell pályáznunk egy állást, majd ha ez megtörtént és behívnak minket állásinterjúra, akkor ezt egy pozitív elbírálásnak tekinthetjük, mert a vállalat érdeklődését felkeltettük.

Azonban egyáltalán nem ajánlott hátradőlni az interjú előtt, hanem már érdemes otthon elkezdeni a felkészülést. Minden állásinterjú más és más, éppen ezért teljes mértékben nem lehet rákészülni, de a személyes bemutatkozást, vagy részt tükör előtt nyugodtan elpróbálhatjuk. Otthon azt is belevehetjük a próbába, hogy honnan értesültünk a meghirdetett pozícióról.

Az érdi állások oldalt is nyugodtan mondhatjuk majd éles helyzetben. Az állásinterjú már akkor kezdetét veszi, amikor belépünk a helyszínre. Ilyenkor az ott dolgozó alkalmazottnak köszönjük hangosan, és ismertessük látogatásunk célját. Mondjuk el neki, hogy pontosan kit keresünk. Amikor elkezdődik az állásinterjú, és mikor a bemutatkozásra kerül, a sor ügyeljünk arra, hogy kézfogásunk határozott legyen, hiszen ez sok mindent elárulhat rólunk. Amennyiben megkínálnak bennünket egy csésze kávéval, vagy egy pohár vízzel semmiképp se utasítsuk vissza.

Fogadjuk el, még akkor is, ha nem vagyunk szomjasak. A felvételi beszélgetésen merjük önmagunkat adni, hiszen önmagunk „eladása”, tapasztalataink, munkáink ismertetése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy munkahelyet találjunk. Sajnos hajlamosak vagyunk annak hinni, amit látunk. Az önmagunkról sugárzott, és kialakított kép ezért nagyon fontos. Igyekezzünk mindig a nekünk feltett kérdésekre válaszolni.

Amit állásinterjúra érdemes megfogadni!

Tisztában legyünk a határral hogy mennyit kell mondanunk, és hol kell megállnunk a mondandónkban. Amennyiben valami nem világos, vagy nem hallottuk tisztán a HR-es interjúztató kérdését kérdezzünk vissza nyugodtan. Amikor éppen magunkról kell beszélnünk, mindig gyakorlati példákkal támasszuk alá elért eredményeinket, valamint képességeinket.

Pár szempontra ügyelnünk kell, amelyeket nem ajánlott alkalmazni állásinterjú során. Korábbi munkaadónkat ne kritizáljuk, hiszen akár ez rossz fényt vethet ránk, hogy nem voltunk képesek alkalmazkodni. Ilyenkor a HR-es interjúztatók fejében bármilyen vélemény kialakulhat rólunk. Ne hívjuk fel a figyelmet saját gyengeségeinkre. Előfordulhat olyan szituáció, amikor ismertetnünk kell gyengeségeinket. Ilyenkor nincs mese, el kell mondanunk, azonban ezt is érdemes példával illusztrálni, amelyben kifejtjük, hogy gyengeségeink ellenére hogyan tudtuk sikeresen megoldani a ránk szabott feladatot.

Figyelnünk kell arra is, hogy ne próbáljuk túlságosan „eladni” magunkat, ugyanakkor túl szerények se legyünk. A turizmus nem csak a kikapcsolódásunkat szolgálja, hanem képes munkahelyeket is teremteni. Az ágazatban kiemelten népszerű a recepciós állás. A leendő alkalmazott főbb feladatai az alábbiak lehetnek: beérkező telefonhívások kezelése, érkező vendégek fogadása, információval történő ellátása, kiszolgálása, majd utaztatása-fizettetés, egyéb adminisztratív munka.

A vállalatok az alábbiakat várhatják el a jelentkezőtől: középfokú végzettség, MS Excel és World felhasználói szintű ismerete, az állást megpályázó legyen talpraesett személyiség, precíz, és kiváló kommunikációs készséggel is rendelkezzen szóban és írásban egyaránt. Amit a cégek kínálhatnak a jelentkező számára: hosszú távú lehetőséget, stabil, megbízható, dinamikusan fejlődő vállalati hátteret, kellemes munkakörnyezetet, és barátságos csapatot. Álláshirdetések arzenálja elérhető a honlapon.