2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2017-05-10 16:11:07

Amire figyeljünk álláshirdetés olvasásakor!

Mindannyiunk életében a legfontosabb a biztonság. A szó magába foglalhatja akár azt, is hogy biztonságban érezzük magunkat, ha rendelkezünk egy kiszámítható, és megbízható állással. Akárhogyan is nézzük, a munka meghatározó szerepet tölt be életünkben, hiszen a megélhetéshez nélkülözhetetlen. Azonban bárkivel előfordulhat az a sajnálatos tény, hogy valamilyen oknál fogva elveszíti munkahelyét.

Napjainkban egyes vállalatok felszámolás alá kerülnek, vagy olyan gazdasági helyzetbe, amelyben nem tudnak tovább működni. A munkanélküliség bármelyikünkre lesújthat, de jó tudni, hogy ilyenkor sem vagyunk egyedül, hiszen bármikor számíthatunk családtagjaink, közeli barátaink, vagy ismerőseink támogatására. Az álláskereséshez idő kell, hiszen a munkaerőpiac igen csak telített lett. Az álláshirdetéseket alaposan át kell böngészni, mert csak így tudhatjuk, meg hogy pontosan milyen munkaerőt keres egy vállalat. Vizsgáljuk meg nyugodtan, hogy valóban szeretnénk-e a meghirdetett munkakörben dolgozni, és képesek vagyunk-e rá.

Figyeljünk arra is, hogy mi a vállalat neve, és hogy van-e ott ismerősünk. Manapság a kapcsolatok mindennél többet számítanak, különösen akkor, ha munkavállalásról van szó. Utánajárhatunk akár annak is, hogy állásközvetítő cég adta-e fel a hirdetést. Ne ijedjünk meg, ha így van, ugyanis közvetítő cégek állásajánlatai között is szoktak megfelelőek lenni. A hirdetésben olvassuk el, hogy milyen tapasztalatokat, és képességeket várhatnak el a jelentkezőtől. Számos vállalat ismertetni szokta a jelentkezés módját az álláshirdetésben.

Amire figyeljünk álláshirdetés olvasásakor!

A legtöbb esetben telefonon keresztül, vagy írásban önéletrajz elküldésével lehet megpályázni egy pozíciót. Érdemes utánanézni annak is, hogy van-e határideje a jelentkezés elküldésének. Amennyiben igen, azt mindenesetben tartsuk be. Ha az álláshirdetésben megadtak telefonszámot, akkor nyugodtan hívjuk és tegyük fel esetleges kérdéseinket: Pontosan mit tartalmaz a munkakör, milyen feladatokra lehet számítani munkavégzés során, teljes, részmunkaidős, vagy ideiglenes munkára keresnek-e jelentkezőt?

Hol található a munkavégzés helyszíne, mennyit kell utaznom? Ha fizikai munkáról van szó, akkor valamilyen eszközzel, vagy kézzel kell dolgoznom? Szükséges-e valamilyen speciális tudás, vagy extra képesség a munka elvégzéséhez?

A vállalat fix vagy változó alapfizetést kínál? Ezek a kérdések sokszor nem szerepelnek az álláshirdetésekben, így minden további nélkül kérdezzünk utánuk. Ebből a helyzetből akár még előnyre is szert tehetünk, mert így a munkaadó azt szűrheti le, hogy valóban érdeklődünk a meghirdetett állásajánlat iránt.

Ma már otthonunk kényelméből is találhatunk munkát a Vác állás oldalra kattintva. A fizikai munkák között megtalálható a gyári segédmunkás pozíció is. A munkaadók az állás betöltéséhez nem minden esetben szoktak kérni iskolai végzettséget a jelentkezőtől, vagy ha igen akkor általában elegendő az általános iskolai végzettség is. A munkához mindenképpen szükséges a pontosság, a megbízhatóság, és a precizitás.

Előnyt élvezhetnek azok a jelentkezők, akik jó kézügyességgel vannak megáldva. A legtöbb vállalat már próbanapot is szokott tartani. Ez azért jó, mert így kipróbálhatjuk magunkat, és ha esetleg nem tetszik a munkakör, még időben odébb lehet állni, és így nem kerülhetünk kellemetlen helyzetbe.

Amennyiben teljesen más szakma érdekel bennünket, az sem probléma, hiszen rengeteg álláslehetőség közül válogathatunk kedvünkre a honlapon, vagy az oldal facebook és twitter oldalán is.