2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-10 12:32:37

Amikor polip válik a szemétből

PET-palackból készítettek hétfőn a makói gyermekkönyvtár táborában polipot a kis résztvevők. Az intézmény dolgozói lelkesen gyűjtik az újrahasznosítható hulladékot, melyekból a szorgos kezeknek köszönhetően szebbnél szebb tárgyak jönnek létre. Ezért is kapta a tábor ezt a nevet: Szorgos kezek.

Amikor polip válik a szemétből

A makói gyermekkönyvtárban nyáron sem áll meg az élet. A kisdiákok nem csupán kölcsönözni, olvasni jönnek, hanem táborozni is. - A múlt hét óta várjuk a kicsiket, elsősorban az 5 és 12 év közöttieket, számukra tartunk különféle foglalkozásokat - nyilatkozta Joó Zsoltné. A gyermekkönyvtáros hozzátette: a tábor a Szorges kezek nevet kapta, hiszen a kis résztvevők elsősorban különféle anyagokból, különféle technikákkal alkotnak.

Amikor polip válik a szemétből

Az alkotás mellett hasznos információkat is hallhatnak a gyerekek a környezet védelméről. A felhasznált anyagok nagy többsége ugyanis újrahasznosítható hulladék. - Kollégáimmal lelkesen gyűjtjük a PET-palackokat, sajtos dobozokat, WC-gurigákat, egyszóval mindent, amiből valami szépet lehet csinálni - folytatta Joó Zsoltné. Míg a kis szorgos kezek dolgoznak, addig a könyvtárosok elmesélik, miért nem szabad szemetelni, miért kell lekapcsolni a villanyt, ha már nincs senki a szobában.

Amikor polip válik a szemétből

Zsikai Ádám teljesen tisztában van a környezetvédelem fontosságával. - Ügyelnünk kell, mert Földünk csak egy van! - mondta határozottan az Almási iskolában szeptemberben a negyedik osztályt kezdő kisdiák. Ádám azt is elárulta, hogy otthon ennek érdekében szelektíven gyűjtik a hulladékot. Ráadásul az utcán sétálva ő össze is szokta szedni és a legközelebbi kukába dobni a mások által széthajigált szemetet.

Amikor polip válik a szemétből

A Kálvin téri Református Általános Iskola második osztályosának, Keller Dórának a kedvenc állata a polip. - Azért szeretem, mert olyan sok lába van - tudtuk meg a 8 esztendős kislánytól. Dóra ezért külön is örült, hogy hétfőn ezt a tengeri élőlényt készíthette el kiürült ásványvizes flakonból. Látszott, hogy férfi polip született a keze alatt, mivel még bajszot is ragasztott rá.

Amikor polip válik a szemétből

Munkatársunktól. K.