2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Rádió 7 hírei
Megyeri József | 2015-09-23 16:44:56

Ambrus Sándor – akinek minden ujjára jut egy díj

Az ország legértékesebb kézműves díját adományozták Ambrus Sándornak szerdán. A vásárhelyi férfi immár tizedik alkalommal nyerte el az elismerést.

A Magyar Kézműves Remek pályázatot minden évben meghirdeti a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.  Idén 110 nevezés érkezett a kiírásra.

Ambrus Sándor egy négyszemélyes, vásárhelyi csúcsi étkészletet készített, amely leveses, gyümölcsös, köretes és sültes tálakat tartalmazott, sőt, még sótartót is. A fehér alapon kobaltkék színű pályamunkák elnyerték a zsűri tetszését, és a Magyar Kézműves Remek díjjal tüntette ki a fazekasmestert. A nyertes az elismerést szerdán vette át az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás(OMÉK) és Vásár keretében, Budapesten.

Ambrus Sándor – akinek minden ujjára jut egy díj

- Jelenleg ez Magyarországon a legrangosabb kézműves elismerés. Nagyon jól esik, hogy értéknek tekintik a munkám – mondta megkeresésünkre Ambrus Sándor, aki egy hónap alatt készítette el a nyertes étkészletet.

A mestert – aki immár tizedjére viheti haza a Magyar Kézműves Remeket – arról is kérdeztük, hogy jövőre pályázik-e a díjra. – Gondolkozom rajta. Az életkorom miatt már nem vagyok benne biztos. Ha viccelődni szeretnék, úgy is mondhatnám, hogy minden ujjamra jut egy díj, és nincs tizenegy ujjam – tette hozzá mosolyogva Ambrus Sándor.

Megyeri József