Belföldi Hírek

Almás-habos mákos guba

Feltöltő: Nagy Ágnes / 2012-11-10 11:18:29

Az alma és a mák finom együtt, mi sem bizonyítja joban, mint az almás - habos mákos guba! A receptért kattintson tovább!

Hozzávalók:

8 dl  tej

1 rúd vanília (vagy vaníliás cukor)

4 savanykás alma

4 tojás

fahéj

15 dkg cukor

15 dkg mák

vaj a tepsi kikenéséhez

10-12 db tejes kifli

 

Elkészítés:

A kifliket felkarikázom és hagyom szikkadni kb. 1 órát. Eközben felteszem a tejet forrni. A 10 dkg cukrot, a vaníliát (kikaparom a belsejét) és a 4 tojás sárgáját habosra kikeverem, és hozzáadom a tejhez. Amikor felforrt, ráöntöm a kiflire, majd hozzáadom a mákot, és óvatosan összekeverem, majd egy kivajazott normál méretű tepsibe beleöntöm, elegyengetem.

Az almákat meghámozom, lereszelem, kinyomkodom a levét, összekeverem fahéjjal (ízlés szerint), és ráteszem a mákos kifli tetejére, majd berakom a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre.
A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral habbá verem, majd azt is ráteszem a guba tetejére, és még kb. 10 percig sütöm, amíg a hab felemelkedik, és kicsit megbarnul a teteje.

Kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni, és szeletelni lehet, mint bármelyik süteményt!

Programok elsőkézből
Hallgassa a Rádió 7-et!

Szívküldi Szívnek Szívesen

Időjárás
Rádió 7 árlista
Szuperpress árlista

Facebook Rajongói oldal
Mindszenti csatornázás

Isten ajándéka

Adománygyűjtés

Rotary Hírek
LEADER HÍREK

Cézár-Pizza

Sport Játék és Ajándékboltok

Balaton Tours

Feleségek.hu
Nyugdíjas lakópark

Gyorsan hajtott?